miercuri, 31 august 2011
Alta idee pentru mic dejun
Imaginatia este o calitate extraordinara pe care o avem cu totii dar trebuie sa o cultivam si sa ne autoeducam in acest sens.
Sunt foarte multe posibilitati pentru un mic dejun sanatos care sa remineralizeze organismul dupa noapte si sa ne pregatesca pentru activitatile din ziua respectiva. Astazi de dimineata am facut, in 10 minute, aceste bruschette si in alte 5 le-am mancat :))
Reteta pentru doua persoane este cam asa:
Bruschette cu ciuperci:
-7 ciuperci champignon taiate bucati
-2 bucati de ansoa
Puneti ciupercile intr-un bol si presarati peste doua linguri ulei de masline si o lingura de sos soia. Lasati 5 minute sa se marineze un pic timp in care prajiti doua felii de paine si puneti unt peste. Puneti o tigaie pr foc, aruncati ciupercile si invartiti-le de doua ori, cam 30 de secunde, cat sa se incalzesca un pic si sa iasa aroma din ele. Daca o sa le tineti mai mult lasa prea multa apa si nu mai sunt la fel de bune. OK, acum puneti ciupercile peste painea cu unt, asezati felia de ansoa si lasati asa.
Bruschette cu avocado si rosii:
-8 rosii cherrie
-jumatate de avocado,
-2 bucati de ansoa
Taiati rosiile si avocado(neaparat cu un cutit ceramic pentru ca, altfel, oxideaza). Puneti-le intr-un bol si puneti ulei de masline si oregano uscat peste(sau ce alt condiment aveti uscat). Sare dupa cum mancati. Prajiti painea si dati-o cu unt. Puneti peste salata obtinuta. Asezati ansoa peste.
Acum spargeti cate doua nuci pentru fiecare portie, asezati cate doua bruschette pe o farfurie si mancati-le cu multe voie buna si pofta.
Bruschette-le sunt o modalitate excelenta de a incepe ziua. Se pot face de foarte multe feluri, cu salata si rosii uscate, cu rosii si avocado, cu ton, cu cascaval, cu branza si germeni, cu somon si avocado, cu ardei si ciuperci, etc. Sunt o modalitate excelenta daca doriti sa inlocuiti mezelurile.
Obiceiurile alimentare pe care le avem vin, majoritatea, din obisnuinta si rutina. Haideti sa spargem acesta rutina si sa lasam imaginatia sa ne ghideze spre lucruri noi si interesante.
Spor in toate!
http://www.alegebio.ro/sos-de-soia-shoyu-250-ml-crudigno.html
http://www.alegebio.ro/produse-alimentare-bio/otet-si-ulei.html
http://www.alegebio.ro/produse-alimentare-bio/peste-in-ulei-bio-de-masline.html
luni, 29 august 2011
Vinete umplute
Le-am comandat vineri seara la un restaurant turcesc, mi-au placut foarte mult, deci in seara asta le-am incercat.
Luati o vanata si o taiati pe jumatate apoi scobiti mijlocul. La o jumatate de vanata aveti nevoie de 3 ciuperci mari, jumatate dintr-un praz mic, jumatate dintr-un ardei rosu. Taiati cubulete ciupercile, ardeii, prazul si mijlocul vinetei. Amestecati cu un pic de ulei, sare, o lingura de sos soia. Asezati in jumatatea de vanata scobita si presarati cascaval ras peste. Repetati pentru cate bucati doriti sa faceti si asezati la cuptor pentru 40 de minute cu hartie pergament peste, sa nu se arda pe deasupra.
Sunt foarte, foarte bune si repede de facut.
Noapte buna!
sâmbătă, 27 august 2011
Mic dejun tarziu de week-end
Astazi, pe la 11, am executat spaghette de orez in urmatoarea combinatie:
-jumatate de pachet de spaghette fierte conform indicatiilor
-brocoli proaspat, un sfert de pamatuf,
- conopida proaspata, cam un sfert dintr-o bucata;
- un ardei rosu mare si unul mic, taiate bucati lungi;
- 4 ciuperci champignon, puteti pune mai multe eu atatea am avut;
- 2 oua batute bine (ecologice sau de tare, niciodata din crescatoriile 'conventionale;)
Puneti 4 linguri de sos soia(de calitate) si ulei de masline (de calitate) peste legumele asezate intr-un bol. Adaugati ce condimente uscate aveti, eu am pus un mix facut de mine din oregano cu petale de albastrele si galbenele. Lasati legumele sa se marineze un pic, cat fierbeti pastele.
Lasati pastele, intr-o sita sa se strecoare bine si puneti o tigaie din teflon pe foc. Puneti ouale batute si mestecati cu o spatula cateva secunde. Apoi turnati tot amestecul de legume si invartiti pentru inca 30 secunde, maxim un minut. Legumele trebuie sa fie tari, doar un pic ametite cu ou.
Asezati in doua farfurii pastele si puneti legume peste ele. Eu am tocat un pic de patrunjel si am adaugat germeni de trifoi rosu.
Aceste paste se pot face cu ce legume aveti. Puteti pune si varza, morcovi, ardei de toate culorile, germeni de oricare fel.
Daca vrei sa fie mai exotice spargeti o nuca de cocos si puneti in storcator. Iese o pasta groasa pe care o puneti peste legume. Adaugati coriandru (in loc de patrunjel) si un pic de zeama de lime.
Timp de pregatire cam 16 minute cat fierb pastele de orez.
Spor in toate si bucurie maxima in week-end!
http://www.alegebio.ro/produse-alimentare-bio/seminte-pentru-germinat.html?limit=30
http://www.alegebio.ro/produse-alimentare-bio/lapte/lapte-de-cocos-400-ml-rapunzel.html
http://www.alegebio.ro/produse-alimentare-bio/otet-si-ulei/ulei-de-masline-extra-virgin-1-l-crudigno.html
http://www.alegebio.ro/produse-alimentare-bio/sosuri/sos-de-soia-shoyu-250-ml-crudigno.html
joi, 25 august 2011
Ce trebuie sa consumam pentru a avea o dieta echilibrata....
Corpul nostru functioneaza ca o lume in sine. Contine un numar enorm de celule care alcatuiesc organele si tesuturile. Pentru a functiona in perfecta stare de sanatate, asa cum a fost facut, are nevoie zilnic de o multitudine de minerale si vitamine pe care le luam din alimente. Daca doriti sa cititi mai multe despre aceasta fascinanta poveste va recomand cartea lui Robert Morse 'Sa traim sanatos fara toxine'.
Acum intervine o noua discutie, ca o poveste in rama, ce reprezinta carnea pentru organismul nostru si daca sau cat trebuie sa consumam. Cati oameni atatea pareri sunt pe marginea acestui subiect. Eu cred ca fiecare dintre noi trebuie sa consume ceea ce observa ca ii prieste, ii face bine. Personal am convingerea, clara, ca nu trebuie sa consumam carne. Motivele sunt doua si obiective, cred eu: torturam si chinuim animalele in moduri greu de imaginat iar corpul uman consuma o cantitate enorma de minerale, pancreasul secreta enzime vitale in cantitati mult prea mari; totul pentru ca mancarea compusa din carne sa fie digerata. Apoi apar starile de somn si oboseala dupa masa urmate de constipatie. Acestea sunt motivele mele, fiecare dintre noi, sunt sigura, ca are motivele lui pentru a alege o dieta sau alta.
Orice fruct sau leguma pe care o consumam are un complex mare de minerale si enzime care hranesc corespunzator celulele. Daca nu sunteti obisnuiti cu legumele crude sau nu va plac puteti opta pentru suc proaspat de legume si fructe. Acesta contine o cantitate mult mai mare de legume, spre exemplu, decat ati putea consuma la o masa. Este o problema cu aparatul care trebuie curatat zilnic dar clar merita!
Haideti sa vedem care sunt cele sapte nutrienti esentiali pentru mentinerea sanatatii:
1 Calciu - esential pentru mentinerea sanatoasa a oaselor, muschilor si nu numai...
La nastere, scheletul fetal are aproximativ 30g de calciu, pentru ca la varsta adulta sa ajunga la 1300g, cea mai mare parte a acestuia fiind concentrata in oase si dinti. Scheletul se imbogateste permanent cu calciu, deci ideea preconceputa ca necesarul de calciu al unui adult este redus este eronata si nu are un fundament medical. Importanta calciului in organism deriva si din alte roluri pe care acesta le are, in afara mentinerii integritatii osoase :
- intervine in coagularea sangelui
- participa la contractia musculara
- faciliteaza absorbtia vitaminei B12.
Excesele de alcool, fumatul, dulciurile, mancarurile bogate proteic si anumite tratamente medicamentoase preiau cantitatea de calciu existenta in organism si se pot forma carente periculoase.
Toate legumele verzi fac minuni asupra sanatatii tale. Sunt surse sigure de calciu, iar pe lista cumparaturilor tale poti trece spanacul, varza, pastaile verzi sau kalele. De fapt, orice fructe si legume contin, intr-o forma sau alta, calciu.
2 Fibrele - substante nutritive de importanta generala
Principalul rol al fibrelor in organism e acela de a regla tranzitul intestinal prin prevenirea aparitiei constipatiei sau a bolilor inflamatorii intestinale.
Nutritionistii au stabilit ca pe langa faptul ca influenteaza in mod benefic evacuarea tubului digestiv, fibrele au si rol protector impotriva aparitiei bolilor cardiace sau metabolice (de exemplu, diabet zaharat tip II) si chiar a cancerului de colon (prin evitarea producerii starilor precanceroase: diverticuloza colonica, boli inflamatorii colonice).
Sursele de fibre sunt:
- plantele
- legumele si fructele
- produsele cerealiere.
3 Magneziu - esential pentru oase si sistemul imun
Magneziul trebuie sa reprezinte un component de baza la unei diete echilibrate deoarece indeplineste numeroase functii in economia organismului, fiind un bioelement cu importanta in mineralizarea scheletului, in pastrarea intacta a functiei imune si in asigurarea unei bune functionari a cordului, muschilor si sistemului nervos. Studii recente demonstreaza existenta unei corelatii pozitive intre o concentratie corespunzatoare a magneziului in organism si un ritm cardiac si o tensiune arteriala normale.
Principalele surse de magneziu sunt considerate a fi :
- legumele verzi (salata, spanac, ceapa verde, urzici, etc.)
- semintele, painea neagra
- mazarea, fasolea, nucile
4 Vitamina E - antioxidant esential Prin adoptarea unui regim dietetic care exclude grasimile (in special pe cele vegetale), organismul va fi lipsit si de vitamina E. Nucile, semintele, uleiurile vegetale presate la rece (importante surse de acizi grasi nesaturati) sunt, de fapt, principalele surse de vitamina E.
Rolul esential pe care vitamina E il indeplineste in organism deriva din proprietatile sale antioxidante: combate actiunea nociva a radicalilor liberi (molecule instabile de O2 care apar ca rezultat al proceselor metabolice proprii organismului, dar si in urma unor fenomene exogene, cum ar fi fumatul sau expunerea la raze ultraviolete sau la un nivel ridicat de poluare atmosferica).
Studii extinse au demonstrat triplul rol al vitaminei E: antioxidant, antidistrofic si antisterilitate. Vitamina e foarte importanta in asigurarea troficitatii sistemului muscular, iar in ceea ce priveste sistemul reproducator, ea favorizeaza ovogeneza, ovulatia si dezvoltarea normala a embrionului.
Vitamina E este o substanta complexa, existand sub 8 forme diferite in alimente (mai cunoscute fiind formele alfa, beta, gamma si delta-tocoferol). Cea mai activa forma din punct de vedere vitaminic este alfa-tocoferolul.
Surse importante de vitamina E sunt:
- semintele si uleiurile extrase din seminte (ulei de floarea-soarelui, ulei de soia),
- fasolea uscata, mazarea.
Suplimentarea dietei cu vitamina E se poate realiza astfel:
- adaugand seminte de floarea-soarelui sau migdale in salate si alte amestecuri de legume sau gatindu-le pur si simplu;
- consumand paine integrala si cereale integrale sau suplimentate special cu vitamina E.
5 Vitamina C - esentiala pentru un sistem imun sanatos Importanta vitaminei C in promovarea unui sistem imun sanatos este demonstrata in studii clinice axate pe stabilirea unei corelatii intre o dieta bogata in fructe si legume si prevenirea aparitiei unor boli grave, chiar a cancerului.
In organism, vitamina C are rol vital in producerea colagenului, substanta de natura proteica esentiala in mentinerea sanatoasa si functionala a muschilor, pielii, vaselor sangvine, precum si a altor tesuturi, inclusiv oasele (e cunoscut rolul benefic al vitaminei in mineralizarea osoasa). Ca si vitamina E, vitamina C are si ea puternice proprietati antioxidante, crescand rezistenta organismului in fata efectelor toxice ale unor substante chimice din mediul ambiant. Numeroase studii si cercetari au demonstrat ca produsele farmaceutice care contin mercur, bismut, sulfamidele, antibioticele, tuberculostaticele sunt mai bine suportate daca organismul este bine aprovizionat cu vitamina C.
Organismul nu poate depozita vitamina C, motiv pentru care aportul trebuie sa fie constant si in cantitati corespunzatoare necesitatilor. Nutritionistii recomanda includerea in dieta a fructelor si legumelor in cantitati cat mai ridicate si sortimente cat mai variate.
Iata cateva cantitati aproximative de vitamina C din diverse vegetale:
- ardei gras sau gogosar, 100 g au aproximativ 142 mg vitamina C
- kiwi, un fruct de marime medie are aproximativ 70 mg vitamina C
- suc de portocale, 100 ml contin 61-93 mg
- capsuni, 100 g au 50 mg.
Produsele vegetale, pe langa faptul ca aduc mari cantitati de vitamina C, aprovizioneaza organismul si cu alti nutrienti, cum ar fi fibrele, potasiul, carotenii (in cantitati mari in ardei gras, gogosar). De asemenea, prin consumul unor cantitati corespunzatoare de vitamina C se imbunatateste absorbtia intestinala a fierului.
6 Vitamina A si carotenii - esentiali pentru vedere Functiile vitaminei A in organism sunt multiple, complexe si foarte variate, aceasta avand rol important in mentinerea sanatoasa a vederii, a functiei imune si a proliferarii tisulare. De asemenea, e implicata in expresia normala a materialului genetic si in formarea corespunzatoare a proteinelor si a tesutului osos.
Vitamina A se gaseste in morcovi, sfecla rosie, cartofi, spanac, salata, brocoli, ardei gogosar si multe alte legume si fructe
7 Potasiul - esential pentru activitatea nervoasa si musculara Potasiul este prezent in toate celulele organismului, prin urmare, functiile sale sunt variate: e implicat in contractia musculara, in transmiterea impulsurilor nervoase si in reglarea echilibrului hidric. Potasiul joaca un rol important in sinteza proteinelor si chiar in pastrarea rezistentei sistemului osos. El faciliteaza eliminarea sodiului in exces din organism, intervenind astfel benefic in reglarea tensiunii arteriale.
Iata cateva solutii pentru cresterea aportului de potasiu prin dieta :
- 250 g de fasole alba aduc 1,2 g potasiu;
- 250 g de spanac aduc 840 mg;
- 250 g broccoli au 457 mg;
- un pahar cu suc de portocale are 496 mg;
Alte surse importante de potasiu sunt pestele, painea neagra si intermediara, nucile. Acestea aduc, pe langa potasiu si alti nutrienti, cum ar fi magneziu (din fasole), caroteni si fibre (legume, cartofi, brocoli).
Cuvantul de baza este diversitatea si echilibrul. Pastrarea sanatatii nu trebuie sa fie o corvoada pentru noi ci un mod de viata. Informatia este foarte importanta pentru ca fara ea suntem in bezna si nu putem alege ce-i bun si ce nu. Putem alege ce-i comod dar nu stiu cat este de inspirat.
Includeti in dieta zilnica sucuri de legume si fructe si salate! Este un mod excelent pentru a ne pastra sanatatea. Aparatul de facut suc se poate introduce si in masina de spalat vase. Nu se deterioreaza si se curata bine.
Acestea fiind spuse, iar am facut postarea mult prea lunga, va doresc sanatate maxima si spor in toate.
Bucurati-va de viata!
marți, 9 august 2011
Migdale pentru o stare de bine
Consumarea a catorva migdale pe zi intaraste sistemul imunitar, prevenind aparitia asteniilor si a anemiilor. Acestea contin si acizi grasi omega 3, acizi ce previn complicatiile cardiovasculare si impiedica formarea de cheaguri in sange. Peste jumatate din compozitia migdalelor este constituita din grasimi nesaturate ce inlesnesc procesul de vindecare a anumitor afectiuni ale ficatului, spre exemplu hepatita infectioasa.
Migdalele au un rol exceptional si in scaderea colesterolului.
Este foarte important sa luati migdale neprajite si sa le lasati peste noapte, sau de dimineata pana ajungeti acasa, intr-un pahar cu apa plata la hidratat. Apoi le consumati cum va plac. Sunt delicioase in orice combinatie, in salata de legume sau fructe, simple ca si gustare, sa le puneti in blender apoi strecurati si obtineti lapte de migdale, etc.
Nu exista un aliment minune dar exista multe alimente care sustin buna functionare a organismului si abia asteapta sa fie incluse in dieta noastra zilnica.
O salata de legume crude (rosii, castraveti, ardei, ceapa, dovlecel calit 1 min sau nu) cu migdale hidratate si ulei de masline poate fi o idee hranitoare pentru cina. Daca consumati multe legume si fructe nu trebuie sa va faceti griji de numarul caloriilor din seminte si samburi.
Spor!
http://www.alegebio.ro/produse-alimentare-bio/seminte-si-samburi/fructe-crude-migdale-150-gr-solaris.html
vineri, 5 august 2011
Cultura ceaiului
E greu de spus de unde vine ceaiul pentru ca oamenii din toata lumea au facut ceai din plante uscate, locale.
In China, obiceiul ceaiului s-a format in timpul dinastiei Tang, defalcat pe trei categorii: pentru oamenii obisnuiti, pentru preotii de la manastire si pentru familiile regale. In vreme ce obiceiurile calugarilor de la manastire au fost introduse ceva mai tarziu in Japonia, unde au devenit religie (Chao Dao), cele ale familiilor regale au inceput sa varieze, in functie de preferintele fiecaruia, de la dinastie la dinastie. In ceea ce priveste ritualul oamenilor obisnuiti, acesta merita mentionat si el, pentru ca a refuzat eticheta, adoptand inima conceptului, ce vorbea drespre relaxare si placere.
Chinezii au inceput sa bea ceai acum 5.000 de ani, si au pastrat obiceiul pentru oaspetii care le intra in casa. Niciodata nu trebuia intrebat daca oaspetele vrea sau nu sa guste o ceasca de ceai. A lasa un oaspete sa astepte in sufragerie, fara sa i se serveasca ceaiul, insemna o umilire grava, ca si un indiciu ca acesta nu este binevenit in acea casa. Iar daca se dorea ca oaspetele sa nu stea foarte mult, atunci stapanul casei solicita membrilor familiei sau servitorilor "sa serveasca ceaiul", ceea ce insemna ca oaspetele va trebui in curand sa-si incheie vizita.
In japonia ceremonia ceaiului se numeste Sado.
Ceremonia Ceaiului (Sado) este un ritual al prepararii si consumarii ceaiului. Obiceiul este puternic influentat de Zen Buddhism.
In zilele noastre, ceremonia ceaiului este ca un hobby. Multi japonezi interesati de cultura lor iau lectii de ceremonie a ceaiului de la profesori.
Ceremoniile ceaiului sunt tinute in camere japoneze traditionale din comunitati culturale sau in case private.
Ceremonialul in sine consta in multe ritualuri care trebuiesc invatate pe de rost. Aproape fiecare miscare a mainii este descrisa. Practic, ceaiul este preparat mai intai de gazda si apoi baut de oaspeti. Ceaiul este facut din frunze de ceai verde.
Britanicii au un obicei binecunoscut in toata lumea legat de ceai. Ceaiul de la ora 5 este insotit de o gustare si reprezinta un ragaz in timpul zilei.
Fiecare regiune are obiceiurile ei, pentru noi, europenii, cele mai fascinante sunt obiceiurile orientale.
Principalele feluri de ceai sunt:
Ceaiul alb
Mugurii și frunzele foarte tinere, acoperite cu puf alb, trec prin două etape: tratarea termică pentru oprirea fermentării și deshidratarea. Frunzele nu sunt lăsate să se veștejească, nu sunt rulate și nici lăsate la oxidat, păstrându-se cât mai multe dintre caracteristicile inițiale. Pentru că este produs în cantități mici, prețul său este mare.
Ceaiul verde
Frunzele sunt culese, lăsate la veștejit, apoi sunt tratate uscat (în tigăi, dupa metoda chinezească) sau la abur fierbinte la maxim 2 zile după cules pentru împiedicarea oxidării. Frunzele pot fi modelate în formă de perle, de spirale sau lăsat în stare liberă.
Ceaiul oolong
Dupa ce frunzele sunt culese, lasate la stafidit si rulate, timp de 2-3 zile (sau mai mult) sunt intinse pentru oxidare. Ceaiul oolong (sau wulong) este un tip intermediar intre ceaiul verde si cel negru, apropiindu-se ca proprietati mai mult de unul sau de celalalt in functie de perioada cat a stat la oxidat.
Ceaiul negru
Frunzele sunt lăsate să se oxideze complet, procesul durând între 2 săptămânani și o lună, după ce au fost parcurse etapele de veștejire și rulare. Apoi, intervine procesul de stopare a oxidării, de eliminare a umezelii și sortarea frunzelor în funcție de gradul de fărâmițare.
Ceaiul pu-erh
Frunzele culese manual din copaci de ceai bătrâni și sunt sortate, îndepărtându-se frunzele rupte, veștede sau oxidate; sunt întinse în încăperi bine ventilate pentru a se ofili un pic înaintea următoarei etape: stoparea oxidarii prin prăjirea în tăvi. Acum frunzele sunt rulate fără a le rupe și întinse la soare pentru a se usca până mai rămâne nu mai multă umezeală decăt este nevoie pentru ca frunzele să nu se sfărâme, apoi sunt sortate pe 10 categorii/ grade (sau chiar mai multe). Felul în care este prelucrat de acum înainte îl incadreaza șn tipul sheng sau shu.
Pentru a obține pu-erh de tip sheng (crud), frunzele sunt aburite, comprimate în forme diverse și depozitate în camere uscate, care permit o oxidare lentă. O seamă de micro-organisme participă la desăvârșirea aromelor ceaiului pu-erh.
Ceaiul de tip shu este obținut prin oxidarea forțată a frunzelor: acestea sunt întinse, stropite cu apă și lăsate să se oxideze câteva zile până la o lună. Dupa oxidare urmează tratarea cu abur fierbinte și presarea în forme.
Ceaiul se poate aromatiza natural folosind flori, plante aromatice uscate sau uleiuri volatile.
Va puteti planta in jardiniera galbelele sau albastrele, va bucurati de culorile lor splendide vara, apoi le uscati si adaugati in ceai in anotimpul racoros.
Ceaiul natural, indulcit cu miere sau indulcitor natural, este foarte benefic pentru organism.
Iarna il puteti consuma la temperatura corpului iar vara rece cu menta si gheata.
Despre ceai s-au scris si s-au spus multe, prea multe cat sa incapa intr-o singura postare. Mai sunt multe de spus in special despre pudra de ceai matchea, kombucha care se face prin fermentarea unei culturi de ciuperci, depre traditia ceaiului in India, etc. Dar acestea sunt un subiect in sine! Deci ceai rece pentru azi.
Sa aveti o zi minunata!
luni, 1 august 2011
De dimineata ... bruschette
In fotografie este o portie consistenta de bruschette asortate pentru mic dejun sanatos, zic eu.
Amestecul pentru bruschette cu rosii este facut din rosii proapete, busuioc proaspat, menta, usturoi zdrobit, sare, putin piper, zeama de lime si ulei presat la rece. Busuiocul cu menta, ulturoiul, zeama de lime si uleiul il zdrobiti intr-un mojar (ceramic am eu) si ajutorul pistilului pana se macina. Puneti rosiile intr-un bol si amestecati cu pasta obtinuta, sare si piper. Prajiti cateva felii de paine (nu alba) si adaugati amestecul pentru bruschete. Foarte simplu si deosebit de bun.
Alta reteta, la fel de savuroasa, dar mai simpla este cu branza tartinabila si germeni. Prajiti painea, intindeti crema de branza peste (eu iau de la o firma romanesca ecologica, este in orice supermarket) si presarati din abundenta germeni de care aveti (eu am avut de trifoi rosu).
Totul foarte simplu si sanatos!
Sunt sigura ca cei mici vor incepe ziua cu placere cu acest mic dejun simplu si minunat!
Ce m-as bucura sa se servesca si in gradinite gustari de tipul acesteia.
Noapte buna!