miercuri, 31 august 2011

Alta idee pentru mic dejun

Bruschette asortate cu ansoa si nuci.
Imaginatia este o calitate extraordinara pe care o avem cu totii dar trebuie sa o cultivam si sa ne autoeducam in acest sens.
Sunt foarte multe posibilitati pentru un mic dejun sanatos care sa remineralizeze organismul dupa noapte si sa ne pregatesca pentru activitatile din ziua respectiva. Astazi de dimineata am facut, in 10 minute, aceste bruschette si in alte 5 le-am mancat :))
Reteta pentru doua persoane este cam asa:
Bruschette cu ciuperci:
-7 ciuperci champignon taiate bucati
-2 bucati de ansoa
Puneti ciupercile intr-un bol si presarati peste doua linguri ulei de masline si o lingura de sos soia. Lasati 5 minute sa se marineze un pic timp in care prajiti doua felii de paine si puneti unt peste. Puneti o tigaie pr foc, aruncati ciupercile si invartiti-le de doua ori, cam 30 de secunde, cat sa se incalzesca un pic si sa iasa aroma din ele. Daca o sa le tineti mai mult lasa prea multa apa si nu mai sunt la fel de bune. OK, acum puneti ciupercile peste painea cu unt, asezati felia de ansoa si lasati asa.
Bruschette cu avocado si rosii:
-8 rosii cherrie
-jumatate de avocado,
-2 bucati de ansoa
Taiati rosiile si avocado(neaparat cu un cutit ceramic pentru ca, altfel, oxideaza). Puneti-le intr-un bol si puneti ulei de masline si oregano uscat peste(sau ce alt condiment aveti uscat). Sare dupa cum mancati. Prajiti painea si dati-o cu unt. Puneti peste salata obtinuta. Asezati ansoa peste.
Acum spargeti cate doua nuci pentru fiecare portie, asezati cate doua bruschette pe o farfurie si mancati-le cu multe voie buna si pofta.
Bruschette-le sunt o modalitate excelenta de a incepe ziua. Se pot face de foarte multe feluri, cu salata si rosii uscate, cu rosii si avocado, cu ton, cu cascaval, cu branza si germeni, cu somon si avocado, cu ardei si ciuperci, etc. Sunt o modalitate excelenta daca doriti sa inlocuiti mezelurile.
Obiceiurile alimentare pe care le avem vin, majoritatea, din obisnuinta si rutina. Haideti sa spargem acesta rutina si sa lasam imaginatia sa ne ghideze spre lucruri noi si interesante.
Spor in toate!
http://www.alegebio.ro/sos-de-soia-shoyu-250-ml-crudigno.html
http://www.alegebio.ro/produse-alimentare-bio/otet-si-ulei.html
http://www.alegebio.ro/produse-alimentare-bio/peste-in-ulei-bio-de-masline.html



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu