marți, 9 august 2011

Migdale pentru o stare de bine

Despre migdale cu totii stim ca sunt sanatoase dar le consumam doar din cand in cand. Ei bine, migdalele reprezinta o sursa minunata de fibre si proteine de buna calitate, iar printre vitaminele continute de migdale regasim vitamina A si B, vitamina E (un antioxidant puternic), precum si o serie de minerale esentiale pentru functionarea optima a organismului: magneziu, potasiu, fier, zinc. Migdalele au un efect tonifiant asupra tenului. De asemenea, uleiul de migdale dulci este cunoscut pentru proprietatile sale hidratante.
Consumarea a catorva migdale pe zi intaraste sistemul imunitar, prevenind aparitia asteniilor si a anemiilor. Acestea contin si acizi grasi omega 3, acizi ce previn complicatiile cardiovasculare si impiedica formarea de cheaguri in sange. Peste jumatate din compozitia migdalelor este constituita din grasimi nesaturate ce inlesnesc procesul de vindecare a anumitor afectiuni ale ficatului, spre exemplu hepatita infectioasa.
Migdalele au un rol exceptional si in scaderea colesterolului.
Este foarte important sa luati migdale neprajite si sa le lasati peste noapte, sau de dimineata pana ajungeti acasa, intr-un pahar cu apa plata la hidratat. Apoi le consumati cum va plac. Sunt delicioase in orice combinatie, in salata de legume sau fructe, simple ca si gustare, sa le puneti in blender apoi strecurati si obtineti lapte de migdale, etc.
Nu exista un aliment minune dar exista multe alimente care sustin buna functionare a organismului si abia asteapta sa fie incluse in dieta noastra zilnica.
O salata de legume crude (rosii, castraveti, ardei, ceapa, dovlecel calit 1 min sau nu) cu migdale hidratate si ulei de masline poate fi o idee hranitoare pentru cina. Daca consumati multe legume si fructe nu trebuie sa va faceti griji de numarul caloriilor din seminte si samburi.
Spor!
http://www.alegebio.ro/produse-alimentare-bio/seminte-si-samburi/fructe-crude-migdale-150-gr-solaris.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu