luni, 30 mai 2011

Inca o 'reteta' de slabit....


Sper ca veti observa ghilimelele de rigoare....
Despre slabit se vorbeste mult si se pierde esentialul.
Ei bine, NU EXISTA RETETE MINUNE! Este important sa retinem toti si toate lucrul acesta dar, in aceelasi timp, sa nu ne pierdem speranta. Acest lucru se poate realiza printr-un mod de viata echilibrat si sanatos. Mese regulate, multe legume si fructe, in special crude si multa voie buna. Pentru a slabi kilograme mai multe este nevoie sa ne facem un 'plan de bataie ' personalizat si bine pus la punct. Trebuie sa trecem in revista toate alimentele care ne plac si sa alegem doar ce este sanatos. Daca va intrebati 'bine, bine, dar ce este sanatos?'. Ei bine, dimineata lapte cu cereale muesli sau cum vreti dar nu cu ciocolata, pranz depinde de ce alimente va plac ( eu as alege paste din gris de grau dur cu un sos de rosii sau pesto si muguri de pin sau peste la gratar si salata, daca mancati carne puteti alege gratar de carne slaba si salata) iar pentru cina o salata de legume eventual cu branza. Meniul poate fi diversificat cu ajutorul imaginatiei. Intre mese liber la fructe.
Sunt si produse care va ajuta in acest proces foarte dificil. Va taie pofta de pacatoasele dulciuri si accelereaza arderile. Va dau cateva exemple mai jos!
Multa bafta tuturor!
http://www.alegebio.ro/produse-pentru-slabit/e-lite-90-60-90.html
http://www.alegebio.ro/produse-pentru-slabit.html

vineri, 27 mai 2011

Prima masa a zilei

Noi, oamenii, avem mare noroc pentru ca suntem privilegiati sa incepem in fiecare zi din nou. Sa corectam ce am gresit in ziua precedenta si sa invatam ceva NOU in fiecare zi NOUA!
Micul dejun este, in consecinta, foarte important. Ne ajuta sa avem un start energic si optimist.
Mancand la micul dejun in fiecare zi este cheia unei vieti lungi si sanatoase, potrivit ultimelor cercetari. Acestea au demonstrat faptul ca un mic dejun regulat reduce semnificativ riscul de a deveni obezi, diabetici sau sa fim predispusi infarctului.

Un studiu realizat de o echipa de la "Harvad Medical School" pe un grup de 3000 de persoane a aratat ca obezitatea si tulburarea pre-diabetica sunt cu 50% mai scazute la persoanele care iau micul dejun in fiecare zi, comparativ cu cele care sar peste acesta.
Mancand la prima ora ne poate ajuta sa controlam nivelul de insulina din organism. Insulina este hormonul responsabil cu transformarea zaharului din organism in energie. Atunci cand mancam prea multe alimente bogate in zahar, organismul nostru produce foarte multa insulina si o va procesa foarte repede. Acest lucru poate conduce la o prabusire a nivelului de zahar din sange, facandu-te sa tanjesti dupa si mai multa mancare pentru a-ti creste nivelul de zahar din sange din nou.

Echilibrand nivelul de insulina printr-un mic dejun adecvat, te va ajuta sa-ti controlezi nivelul de zahar din sange, determinandu-te sa nu mai rontai tot felul de alimente grase sau dulci dupa amiaza.
Deasemenea, alimentele pe care le consumam sunt foarte importante.
Ideal este sa avem un mic dejun bogat in fructe crude, fructe uscate si cereale!
Alta varianta este painea integrala cu branza si legume proaspete, ardei, rosii, ridichi.

O zi superba tuturor si un weekend minunat!
http://www.alegebio.ro/produse-alimentare-bio/cereale-mic-dejun/musli-crocant-750gr-rapunzel.html
http://www.alegebio.ro/produse-alimentare-bio/cereale-mic-dejun/musli-mere-prune-375-gr-rapunzel.html
http://www.alegebio.ro/produse-alimentare-bio/cereale-mic-dejun/fulgi-de-spelta-500-gr-primeal.html

joi, 26 mai 2011

Farfale cu sos pesto si nuci


Va propun reteta asta pentru ca este foarte simplu de facut, dureaza 10 sau 15 minute si este foarte hranitoare.
Pentru inceput va scriu cateva lucruri interesante despre paste. Acestea pot fi fabricate din grâu moale sau din grâu dur.
Grâul moale este soiul cel mai cultivat în lume. Pastele fabricate din acest tip de grâu se lipesc şi se rup, au un indice glicemic ridicat (motiv pentru care nu sunt recomandate diabeticilor) şi au puţine calităţi nutritive.
Pe eticheta acestora este trecut ca ingredient făina de grâu. În schimb, cele din grâu dur nu se lipesc, au un indice glicemic mai scăzut, nu îngraşă la fel de mult şi sunt hrănitoare, conţinând o cantitate mare de proteine. Pe eticheta lor se menţionează tipul: „griş de grâu dur".
Se consumă doar cu legume!
Indiferent de tipul ales, pastele nu trebuie consumate cu carne, ci doar cu legume şi cu sosuri vegetale. Pastele sunt indicate în prima parte a zilei, nu mai târziu de ora 15.00.
Pastele pe care noi le avem sunt din gris de grau dur. Ideal este sa fie consumate la pranz, eu am facut farfalele din imagine pentru masa de seara:d.
Sosul pe care l-am folosit este pesto verde, vegan. Il puteti cumpara sau prepara in casa. Eu am ales sa il iau deja preparat.
Reteta este cam asa: o punga de farfale(pun si linkul la sfarsit), un sos pesto verde, nuci, parmezan, piper.
Se fierb farfalele 9 minute apoi se amesteca cu sosul, se adauga nuci si se rade parmezan. Piperul imbogateste gustul!
Este foarte simplu si delicios! Daca alegeti sa pregatiti acasa sosul aveti nevoie de urmatoarele: busuioc proaspat, ulei de masline, nuci, nuci cashew, samburi de pin, sare de mare. Le faceti ca o pasta in mojar si asta este. Ingredientele le puneti in proportia dorita.
http://www.alegebio.ro/produse-alimentare-bio/paste/farfalle-500-gr-rapunzel.html
http://www.alegebio.ro/produse-alimentare-bio/sosuri/pesto-verde-vegan-120gr-rapunzel.html
http://www.alegebio.ro/produse-alimentare-bio/seminte-si-samburi/seminte-de-pin-50-gr.html
http://www.alegebio.ro/produse-alimentare-bio/seminte-si-samburi/samburi-de-pin-100-gr-rapunzel.html

miercuri, 25 mai 2011

Cina de vara

Tonul este un peste pelagic, aflat in permanenta miscare in cautarea prazii, poate fi intalnit din mijlocul oceanului pana in tarmul plajelor, de la suprafata apei pana la 3000 m adancime umbland adesea in grupuri formate pe marimi.
Rar intra si in Marea Neagra dar prefera in general partea de sud.
Se hraneste cu pesti, pe care ii ataca in banc, calamari si chiar crabi.(preluare de pe www.crap.ro).
Din punct de vedere nutritional, proteinele din peste au valoare biologica mare si sunt bogate mai ales in metionina si lisina. Grasimile din peste se caracterizeaza mai ales prin prezenta unei cantitai mari de acizi grasi polinesaturati din seria Omega 3.
Potrivit dr. Minodora Tapurica, medic specialist diabet zaharat, nutritie si boli metabolice, "datorita prezentei acizilor grasi polinesaturati n-8, pestele scade trigliceridele pacientilor cu hipertrigliceridemie si creste imunitatea". (preluare eva.ro).
Pentru serile calde, de vara, o salata cu ton este vitaminizanta, usoara si racoritoare. Asa ca va propun urmatoarea reteta de salata. Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: ton, ceapa, porumb, salata verde, rucola, crutoane, parmezan si sos.
Taiati salata verde amestecati cu rucola (care se foloseste intreaga nu se taie pentru a nu-si pierde proprietatile) apoi adaugati tonul (conserva in suc propriu, desi sunt multe pareri dar voi scrie despre asta intr-un post viitor), urmeaza porumbul si parmezanul pe care il puteti pune ras sau taiat feliute subtiri, ceapa taiata mic.
Taiati o felie de paine cuburi stropiti cu putin ulei, presarati oregano si pudra de usturoi si puneti 15 min la cupror si sunt gata si crutoanele. Se racesc si se pun peste salata.
Sosul se poate face in foarte multe feluri, dupa gusturi. Eu am folosit ulei de masline, ulei de nuca, lamaie, sare, o ligurita de mustar, seminte de in si susan date prin rasnita si un galbenus de ou fiert. Le-am amestecat bine in mojar si am pus peste salata.
Timp de preparare cam 15 minute, cat dureaza sa se faca crutoanele. Cel mai bine este sa incepeti cu ele pentru ca, in timp ce se fac, puteti face salata.
Daca alegeti sa incercati reteta astept pareri cu mare interes!
http://www.alegebio.ro/produse-alimentare-bio/peste-in-ulei-bio-de-masline/ton-natur-120-gr-pan-do-mar.html
http://www.alegebio.ro/produse-alimentare-bio/otet-si-ulei/ulei-de-masline-extra-virgin-1-l-crudigno.html
http://www.alegebio.ro/produse-alimentare-bio/legume/porumb-dulce-boabe-in-vid-bio-212-ml-d-aucy.html
http://www.alegebio.ro/produse-alimentare-bio/seminte-si-samburi/seminte-de-in-250gr-rapunzel.html
http://www.alegebio.ro/produse-alimentare-bio/seminte-si-samburi/susan-in-coaja-250gr-rapunzel.html

marți, 24 mai 2011

Vine vara, bine imi pare!


Una dintre legendele chineze spune ca imparatul a descoperit ceaiul in 2737 i.Hr. In timp ce statea la umbra unui copac, cateva frunze s-au scuturat in bolul cu apa fierbinte pe care acesta il bea. Imparatul a fost incantat de aroma si culoarea apei si a baut in continuare din bol.
Desi ceaiul este consumat cu precadere iarna ceaiul rece cu menta este deosebit de racoritor pentru zilele calduroase de vara!
Ceaiul este de multe feluri; verde, negru, de fructe, alb si putem continua. Daca zdrobiti menta proaspata, amestecati cu putina miere si suc de lamaie si adaugati ceai, de care va place, racit in prealabil obtineti cea mai delicioasa si proaspata bautura racoritoare de vara!

http://www.alegebio.ro/produse-alimentare-bio/cafea-ceai-accesorii.html?limit=30

luni, 23 mai 2011

Uleiul din seminte de dovleac....


Deja a devenit obisnuinta sa adaugam ulei de masline la salata! Este un obicei foarte bun dar putem diversifica uleiurile folosite pentru a beneficia de calitatile lor exceptionale dar si de un gust cat mai variat.
Sa revenim la subiectul de astazi, uleiul obtinut prin presare la rece din seminte de dovleac, organice bineinteles.
Deoarece conţine vitamina E şi este bogat în substanţe cu efect de stimulare a activităţii hormonale în cazul femeilor, uleiul din seminţe de dovleac creşte fertilitatea. Acest ulei se foloseşte în alimentaţia zilnică, adăugat în diferite preparate culinare, neprelucrate termic: salate, sosuri preparate la rece sau adăugat ulterior în tocăniţe şi în supe.
În afecţiunile prostatei, uleiul din seminţe de dovleac are efecte foarte bune, cu condiţia să fie administrat pe termen lung. Se foloseşte de trei ori pe zi, câte o linguriţă de ulei pe stomacul gol.
Uleiul din seminţe de dovleac s-a dovedit foarte eficient şi în tratamentul colitei de putrefacţie. Înaintea meselor principale se consumă câte o salată preparată din doi morcovi de mărime mijlocie, curăţaţi de coajă, raşi şi asezonaţi cu două linguriţe de ulei de dovleac şi cu suc de lămâie. Tratamentul durează 14 zile, iar în acest interval nu se consumă carne, nici alte preparate bogate în proteine.
Specialiştii spun că seminţele de dovleac sunt o sursă excelentă de magneziu, un mineral care contribuie la buna funcţionare a sistemului cardiovascular, prevenind infarctul. De asemenea, uleiul extras din seminţe conţine acizi graşi polinesaturaţi, care sunt un elixir pentru vasele de sânge. O cură cu seminţe de dovleac ajută şi la refacerea muşchiului cardiac. Dacă vrei să-ţi protejezi inima, consumă zilnic 80-90 de seminţe crude, timp de o lună, sau include in alimentatie uleiul din seminte de dovleac.
Cam astea ar fi cateva dintre beneficiile acestui ulei. Are un gust foarte bun si aromat care se imbina de minune cu otetul balsamic in salata!
http://www.alegebio.ro/ulei-din-seminte-de-dovleac-250-ml-crudigno.html

sâmbătă, 21 mai 2011

Spice up your life....

Ce ar fi mancarea fara condimente? Este si zicala 'ca sarea in bucate' !

Obiceiul de a condimenta produsele culinare dateaza din cele mai vechi timpuri. Pentru ca modul in care sunt folosite presupune un anumit rafinament, se presupune ca aceste condimente au incaput sa fie folosite atunci cand civilizatia incepea sa prinda anumite contururi. Pretioasele mirodenii erau si prilej de lauda la ospete, confirmand bunastarea si gusturile alese ale gazdei.

Aduse pentru prima data din Orient, cu sute de ani in urma, cele cateva boabe de condimente ii costau pe amatorii de lucruri noi multi bani de aur. Acum, piperul, scortisoara si vanilia nu mai sunt un lux, insa ne lasam vrajiti de miresmele lor la fel ca si stramosii nostri.

Mai tarziu, a fost la moda folosirea condimentelor scumpe aduse din tari exotice; intre acestea enumeram: foile de dafin, enibaharul, scortisoara, piperul, etc. Ele erau accesibile, desigur, numai celor instariti. Dintre condimentele insirate mai sus, se pare ca piperul era cel mai scump, ceea ce a dus la aparitia expresiei "scump ca piperul".

Mare parte din plantele aromate in trecut erau considerate ca simbol al gloriei si vitejiei; de pilda, grecii si romanii impleteau cununi din astfel de plante, pe care le dadeau invingatorilor. La inceput au fost cununi de leustean, marar, telina, dar cum acestea se vestejeau dupa scurt timp, au fost inlocuite cu frunze de laur (foile dafinului) care tin foarte mult.
http://www.alegebio.ro/produse-alimentare-bio/sare-zahar-condimente.html?limit=30