vineri, 27 mai 2011

Prima masa a zilei

Noi, oamenii, avem mare noroc pentru ca suntem privilegiati sa incepem in fiecare zi din nou. Sa corectam ce am gresit in ziua precedenta si sa invatam ceva NOU in fiecare zi NOUA!
Micul dejun este, in consecinta, foarte important. Ne ajuta sa avem un start energic si optimist.
Mancand la micul dejun in fiecare zi este cheia unei vieti lungi si sanatoase, potrivit ultimelor cercetari. Acestea au demonstrat faptul ca un mic dejun regulat reduce semnificativ riscul de a deveni obezi, diabetici sau sa fim predispusi infarctului.

Un studiu realizat de o echipa de la "Harvad Medical School" pe un grup de 3000 de persoane a aratat ca obezitatea si tulburarea pre-diabetica sunt cu 50% mai scazute la persoanele care iau micul dejun in fiecare zi, comparativ cu cele care sar peste acesta.
Mancand la prima ora ne poate ajuta sa controlam nivelul de insulina din organism. Insulina este hormonul responsabil cu transformarea zaharului din organism in energie. Atunci cand mancam prea multe alimente bogate in zahar, organismul nostru produce foarte multa insulina si o va procesa foarte repede. Acest lucru poate conduce la o prabusire a nivelului de zahar din sange, facandu-te sa tanjesti dupa si mai multa mancare pentru a-ti creste nivelul de zahar din sange din nou.

Echilibrand nivelul de insulina printr-un mic dejun adecvat, te va ajuta sa-ti controlezi nivelul de zahar din sange, determinandu-te sa nu mai rontai tot felul de alimente grase sau dulci dupa amiaza.
Deasemenea, alimentele pe care le consumam sunt foarte importante.
Ideal este sa avem un mic dejun bogat in fructe crude, fructe uscate si cereale!
Alta varianta este painea integrala cu branza si legume proaspete, ardei, rosii, ridichi.

O zi superba tuturor si un weekend minunat!
http://www.alegebio.ro/produse-alimentare-bio/cereale-mic-dejun/musli-crocant-750gr-rapunzel.html
http://www.alegebio.ro/produse-alimentare-bio/cereale-mic-dejun/musli-mere-prune-375-gr-rapunzel.html
http://www.alegebio.ro/produse-alimentare-bio/cereale-mic-dejun/fulgi-de-spelta-500-gr-primeal.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu