luni, 23 mai 2011

Uleiul din seminte de dovleac....


Deja a devenit obisnuinta sa adaugam ulei de masline la salata! Este un obicei foarte bun dar putem diversifica uleiurile folosite pentru a beneficia de calitatile lor exceptionale dar si de un gust cat mai variat.
Sa revenim la subiectul de astazi, uleiul obtinut prin presare la rece din seminte de dovleac, organice bineinteles.
Deoarece conţine vitamina E şi este bogat în substanţe cu efect de stimulare a activităţii hormonale în cazul femeilor, uleiul din seminţe de dovleac creşte fertilitatea. Acest ulei se foloseşte în alimentaţia zilnică, adăugat în diferite preparate culinare, neprelucrate termic: salate, sosuri preparate la rece sau adăugat ulterior în tocăniţe şi în supe.
În afecţiunile prostatei, uleiul din seminţe de dovleac are efecte foarte bune, cu condiţia să fie administrat pe termen lung. Se foloseşte de trei ori pe zi, câte o linguriţă de ulei pe stomacul gol.
Uleiul din seminţe de dovleac s-a dovedit foarte eficient şi în tratamentul colitei de putrefacţie. Înaintea meselor principale se consumă câte o salată preparată din doi morcovi de mărime mijlocie, curăţaţi de coajă, raşi şi asezonaţi cu două linguriţe de ulei de dovleac şi cu suc de lămâie. Tratamentul durează 14 zile, iar în acest interval nu se consumă carne, nici alte preparate bogate în proteine.
Specialiştii spun că seminţele de dovleac sunt o sursă excelentă de magneziu, un mineral care contribuie la buna funcţionare a sistemului cardiovascular, prevenind infarctul. De asemenea, uleiul extras din seminţe conţine acizi graşi polinesaturaţi, care sunt un elixir pentru vasele de sânge. O cură cu seminţe de dovleac ajută şi la refacerea muşchiului cardiac. Dacă vrei să-ţi protejezi inima, consumă zilnic 80-90 de seminţe crude, timp de o lună, sau include in alimentatie uleiul din seminte de dovleac.
Cam astea ar fi cateva dintre beneficiile acestui ulei. Are un gust foarte bun si aromat care se imbina de minune cu otetul balsamic in salata!
http://www.alegebio.ro/ulei-din-seminte-de-dovleac-250-ml-crudigno.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu