joi, 26 mai 2011

Farfale cu sos pesto si nuci


Va propun reteta asta pentru ca este foarte simplu de facut, dureaza 10 sau 15 minute si este foarte hranitoare.
Pentru inceput va scriu cateva lucruri interesante despre paste. Acestea pot fi fabricate din grâu moale sau din grâu dur.
Grâul moale este soiul cel mai cultivat în lume. Pastele fabricate din acest tip de grâu se lipesc şi se rup, au un indice glicemic ridicat (motiv pentru care nu sunt recomandate diabeticilor) şi au puţine calităţi nutritive.
Pe eticheta acestora este trecut ca ingredient făina de grâu. În schimb, cele din grâu dur nu se lipesc, au un indice glicemic mai scăzut, nu îngraşă la fel de mult şi sunt hrănitoare, conţinând o cantitate mare de proteine. Pe eticheta lor se menţionează tipul: „griş de grâu dur".
Se consumă doar cu legume!
Indiferent de tipul ales, pastele nu trebuie consumate cu carne, ci doar cu legume şi cu sosuri vegetale. Pastele sunt indicate în prima parte a zilei, nu mai târziu de ora 15.00.
Pastele pe care noi le avem sunt din gris de grau dur. Ideal este sa fie consumate la pranz, eu am facut farfalele din imagine pentru masa de seara:d.
Sosul pe care l-am folosit este pesto verde, vegan. Il puteti cumpara sau prepara in casa. Eu am ales sa il iau deja preparat.
Reteta este cam asa: o punga de farfale(pun si linkul la sfarsit), un sos pesto verde, nuci, parmezan, piper.
Se fierb farfalele 9 minute apoi se amesteca cu sosul, se adauga nuci si se rade parmezan. Piperul imbogateste gustul!
Este foarte simplu si delicios! Daca alegeti sa pregatiti acasa sosul aveti nevoie de urmatoarele: busuioc proaspat, ulei de masline, nuci, nuci cashew, samburi de pin, sare de mare. Le faceti ca o pasta in mojar si asta este. Ingredientele le puneti in proportia dorita.
http://www.alegebio.ro/produse-alimentare-bio/paste/farfalle-500-gr-rapunzel.html
http://www.alegebio.ro/produse-alimentare-bio/sosuri/pesto-verde-vegan-120gr-rapunzel.html
http://www.alegebio.ro/produse-alimentare-bio/seminte-si-samburi/seminte-de-pin-50-gr.html
http://www.alegebio.ro/produse-alimentare-bio/seminte-si-samburi/samburi-de-pin-100-gr-rapunzel.html

2 comentarii: