vineri, 20 iulie 2012
Legume colorate
Vara este, pe departe, Raiul meu!
Platoul de legume la gratar si creveti cu reductie de soia si lapte de cocos, a fost super, ultra delicios.
OK... sa incepem!
Am pus pe aragaz un gratar, greu, de la Ikea si l-am stropit cu ulei rezistent la caldura. (ingrediente pentru 2 portii, platouri ca in imagine)
Am taiat o vanata, dovlecel de-o palma si trei cartofi micuti.
Am pus, prima data, cartofii pentru ca se fac mai greu. I-am lasat, aproximativ, 5 minute pe o parte si 5 pe cealalta.
Cand au fost gata, am pus vinetele si dovleceii pe care i-am lasat cam 3 min pe o parte, 3 pe cealalta.
Apoi am pus sare si piper si i-am lasat sa se odihneasca.
Intre timp, am decorticat crevetii si am incins un woc. Am pus un strop de ulei, vreo 4 linguri de soia si 100 ml de lapte de cocos.
I-am lasat pana s-a redus sosul la un sfert apoi i-am luat de pe foc.
Facem o salata buna tare din rosii (am avut cateva de la mama), alge de mare hidratate, cateva felii de dovlecel care nu au mai incaput pe gratar, ulei de masline si putina sare.
Tot ce mai trebuie este un sos de usturoi pentru legume.
Am luat un catel de usturoi nou (pe asta l-am avut din curte), am adaugat sare, zeama de la un sfert de lamaie, 3 linguri de ulei de masline si l-am frecat un pic.
Aranjati frumos pe farfurie, ca in imagine sau altfel daca vreti, puneti sosul de usturoi peste legume si uraaaa ... dinner time!
Eu am mancat fara nici un pic de paine(desi sunt fan paine buna) pentru ca-i destul de satios.
Bine, tre' sa recunosc ca era si 10 seara, aseara ;))
OK, va pun cateva link-uri ale ingredientelor folosite si urez un weekend relaxant.
http://www.alegebio.ro/produse-alimentare-bio/sosuri/sos-de-soia-shoyu-250-ml-crudigno.html
http://www.alegebio.ro/produse-alimentare-bio/lapte/lapte-de-cocos-200-ml-rapunzel.html
http://www.alegebio.ro/produse-alimentare-bio/sare.html
http://www.alegebio.ro/produse-alimentare-bio/alge-marine.html
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu