duminică, 21 aprilie 2013

Risotto de primavara



Dupa o dimineata de munca intensa, de la 8.30 la 15.30, am ajuns in apartamentul unde locuiesc, temporar ;)) si nu prea imi dadeam seama daca imi este foame sau sete. Asa ca mi am facut un delicios sus de spanac si patrunjel.

Am blenduit frunze de spanac si patrunjel, o cana cu apa, am strecurat. Am adaugat jumatate de suc de lamaie si un verf de sare si m-am pus pe treaba.
Orezul integral il aveam pus la hidratat de aseara, intr-un vas cu apa in frigider.

Ingrediente:
- o cana cu orez integral,
- jumatate de ceapa alba,
- o mana de mazare ambrozie (cea care se mananca cu pastaie)
- o mana de ciuperci,
- o mana de somon afumat, pescuit(daca nu gsiti pescuit mai bine nu puneti)
- o mana de ceapa verde
- o mana de patrunjel,
- ulei de masline,
- fond de legume (supa de legume strecurata, cub organic fiert cu apa) sau apa simpla fierbinte

Tocati ceapa marunt si caliti-o, incet, in putin unt, fara sa se coloreze. Cand se inmoaie adaugati orezul scurs de apa.
Lasati un minut, amestecand incontinuu.
Adaugati fond de legume cat sa acopere orezul. Amestecati continuu.
Cand scade, adaugati iar fond legume si uite asa faceti incontinuu pana ce orezul este gatit.
Adaugati mazarea ambrozie si inca putin fond legume. Amestecati si gatiti pana scade. Ar trebui sa dureze cam 2 minute, nu mai mult.
Pastaile de mazare trebuie sa ramana crocante si sa-si pastreze culoarea.
Ok, indepartati de pe foc, adaugati sosul soia, ciupercile, ulei de masline, ceapa verde, patrunjelul, sare, piper, somonul.
Am mancat alaturi de o salata verde.



Sa aveti o noapte buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu