Posul ar trebui sa-i asigure organismului detoxul in urma iernii. Numai ca, nu-l tinem!
Si daca-l tinem nu mancam corect, postul cu cartofi prajiti nu intra la detox :)))
In piata gasim frunze verzi, ridichi, cicoare, leurda, loboda, spanac si alte minunatii din primavara.
Treaba cu salata este in felul urmator: o cumpar, pun toate frunzele intr-o oala mare, spal bine, strecor, depozitez(amestecate) intr-un recipient mare in frigider. Ridichile, andivele, patrunjelul si alte legume mici le depozitez deasupra sau in alte recipiente.
Daca asezam totul, in pungi, fara sa spalam in frigider, probabil acolo se vor strica. Venim obositi acasa, ne este foame si este prea lung sa curatam totul, spalam, facut sos ... greu greu.
In cazul in care totul este deja curat in frigider salata este gata in 5 minute iar tentatiile vor fi mai departe.
Pentru un detox si o mineralizare a organismului va recomand o masa pe zi sa fie o salata bogata.
Daca la micul dejun mancati o budinca de chia, un bol cu fructe, nuci si seminte deja la pranz puteti manca orice(bine, acum nu ma gandesc chiar la fast food) pentru ca deja ati consumat 60-70% din mancare cruda. Nu-i greu... e greu inceputul!
Astazi mi-am facut cumparaturile si am aranjat frumos toate legumele in frigider, curate.
Pentru cina, mi-am facut urmatoarea salata:
- frunze amestecate: spanac, salata verde, salata rosie, cicoare
- patrunjel, mai multicel nu cum punem pentru asezonare,
- ridichi,
- andiva,
- ciuperci,
- naut fiert (am folosit doza bio puteti pune si fasole sau linte)
Sos:
- un deget de ghimbir ras,
- un sfert de lamaie,
- ulei de nuci,
- sos soia,
- mustar,
- ulei de masline
- sare
Sosul il faceti separat, omogenizati bine apoi amestecati cu salata.
Cireasa de pe tort, vlastari de trifoi rosu.
Noapte odihnitoare si voua si mie!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu