miercuri, 27 martie 2013

Salata de primavara ... si cartofi



Astazi a fost prima zi din week-end pentru mine, ciudat nu?
Pentru mine week-end-ul este miercuri si joi, cel putin saptamana aceasta. Trebuie sa mi fac curaj pentru Duminica, va fi Pastele catolic deci restaurantul plin pana la refuz + haos de treaba in bucatarie.
Prin urmare, am inchiriat o bicicleta si am pornit pe traseu. Am parcurs in total, aproximatix 50 km.
Traseul a fost superb, vremea numai buna, 14 gr cu soare. ce mai, o zi super frumoasa!

Aici am facut popasul de pranz: senvis (pe romaneste) cu jumatate de avocado, 2 frunze de andiva, vlastari de trifoi si somon marinat.
As fi pus o poza si cu mine+bici inchiriata dar nu a avut cine s-o faca ;))
La intoarcere, m-am oprit la un magazin unde se vand produse locale, de sezon.
Am cumparat multe frunze verzi si le-am pregatit ca o salata frumoasa si gustoasa.

Am fiert cartofii in coaja, i-am decojit si taiat cubulete si i-am calit cat sa prinda gust cu putin unt (daca tineti post cu ulei).
In salata am pus:
- spanac,
- cicoare (e putin amara, atentie la cantitate)
- andiva
- frunze de salata verde
- patrunjel
- 2 ciuperci proaspete
- ridichi

Sos:
- ulei de masline,
- sos soia
- sare
- mustar
Amestecati bine sosul cu salata. Puneti cartofii in mijloc si vlastarii deasupra.
Cartofii adora mustarul iar eu ador cartofii cu salata.
Combinatie buna!
Toate bune

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu