vineri, 1 martie 2013

Linte ca o salata, vinegretta cu lapte de cocos


Mancarea care-ti face bine nu are timp de pregatire lung. Asta in cazul in care va gandeati, de exemplu, ca sarmalele ar fi sanatoase :))). Desigur parca's mai sanatoase decat Mac Donald's. Asta ca sa alegem raul cel mai putin rau :)))).
Lintea mea are timp de pregatire 10 minute, maxim.
Cele necesare:
- linte verde hidratata 3-4 ore, sau mai mult,
- alge marine dulse (puteti pune de care aveti), hidratate,
- somon marinat,
- ciuperci champignon crude si feliate,
- un catel de usturoi la o portie(acum depinde cate faceti),
- 2 foi de andiva la portie,
- 4-5 frunze de menta la portie,
- vlastari de care aveti (eu am pus lucerna).

Scurgeti apa in care ati hidratat lintea si puneti-o la fiert, in apa proaspata, 5-7 minute. E pe gustate!
Nu o lasati mai mult ca veti face piure de linte :))).
Cand este fiarta, scurgeti-o.
Intr-un bol amestecati:
- lintea fiarta,
- algele marine, scurse si tocate marunt,
- somonul maruntit,
- ciupercile feliate, crude,
- usturoiul maruntit bine,
- andivele taiate marunt,
- menta, tocata,
Amestecati si faceti vinegretta:(ingrediente ptr o portie)
- ulei de masline, 3 linguri
- sos soia, o lingura,
- sare cata va place,
- zeama de la un sfert lamaie,
- 2 linguri de lapte de cocos.
Amestecati bine pana se omogenizeaza.
Turnati peste salata, amestecati, adaugati vlastarii deasupra.
Martisor fericit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu