joi, 28 februarie 2013

Tartine parfumate cu mirodenii inmiresmate




Imi aduc aminte clar de inceputurile veganismului (bine cu exceptia pestelui, da?) la mine. Imaginatia mea nu mergea mai departe de mancare de fasole, ciorba de legume si varza calita :)). Acum pare o gluma dar, va asigur, ca asa era.
A fost ceva drum parcurs, acum cand ma gandesc.
Ok, bun sa va povestesc reteta de tartine.

1 Tartine cu tartar de somon.
- somon marinat (am gasit pescuit, pentru asta chiar imi va fi dor de Franta), cubulete,
- morcovi, taiati cubulete cat de patrate si mici puteti,
- telina (radacina) exact ca si morcovul,
- dovlecel, identic cu morcovii si telina,
- coriandru frunze, maruntit bine,

Sos:
- ulei de masline, sare, zeama de lamaie, o lingurita de mustar sau 2 depinde cat faceti, sos soia (o lingurita).
Amestecati legumele cu pestele, turnati sosul si amestecati.

2 Tartine cu avocado si busuioc
- 1 avocado, taiat cubulete,
- zeama de la o jumatate de lamaie,
- jumatate de ceasca ulei de masline,
- o mana de busuioc proaspat, taiat marunt de tot,
- 3 jumatati de rosii uscate, taiate marunt,
- 2 catei de usturoi, maruntiti bine.

Amestecati cu energie pana se obtine o spuma .
Somn odihnitor :)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu