miercuri, 4 iulie 2012

Proprietatile sucului de sfecla cu morcovi



Daca tot mi-am facut un suc de legume m-am gandit sa va impulsionez sa faceti si voi.
Haideti sa vedem de ce ar trebui sa bem suc din sfecla si morcovi.
Sfecla roşie este o sursă naturală de zahăr, glutamină, conţine carbohidraţi, sodiu, potasiu, calciu, magneziu, fier, iod, cupru, vitaminele A, C, PP şi B6. 
Cantitatea mare de potasiu şi acid folic ajută la reglarea pulsului şi a tensiunii arteriale. Sucul de sfeclă roşie este recomandat în maladii cum sunt hepatitele, tulburări circulatorii şi anemii.
Sfecla roşie este săracă în calorii, de aceea este recomandată în diete, oferind organismului suficiente substanţe care să prevină întărirea sistemului imunitar.
Cercetătorii au descoperit că sucul de sfeclă roşie are un efect miraculos asupra ficatului. Elimină senzaţia de oboseală persistentă, distruge grăsimile depozitate şi ajută la o bună funcţionare a acestuia.
Este deosebit de eficient în viroze, anemii, imunitate scăzută, nevroze, demineralizare, slăbire organismului, reglează funcţiile hepatice. 
Cu sfecla ne-am cam lamurit, sa vedem cam ce contin morcovii.
Sucul de morcovi contine vitamina A (utila in tratarea afectiunilor oculare, ale celor respiratorii si infectioase).
Are rol de reglementator intestinal, antiputrid si cicatrizant gastric, depurativ.
Sucul de morcovi stimuleaza pofta de mancare, contribuie la cicatrizarea formatiunilor ulceroase gastro-intestinale, dizolva formatiunile canceroase si are un aport important in mentinerea structurii dintilor. 

Toate sucurile de fructe si de legume remineralizeaza corpul si ne dau energie. Ele se digera foarte usor, organismul nu mai trebuie sa consume energie cu digestia, prin urmare, avem mai multa energie si pofta de viata.

Contin enzime care sunt esentiale in procesul de digestie. 
Fiecare fruct si leguma este un complex de substante care sunt transformate in organismul noastru si utilizate dupa nevoie. In plus, un suc contine mai multe legume decat putem manca la o masa. 
In concluzie, consumati cu incredere sucuri cat mai diverse. 
Singurul dezavantaj este spalatul aparatului.... dar nu-i totusi un capat de tara :), asa-i?
Noapte buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu