vineri, 15 iunie 2012

Butoiase de cartofi cu sos ruie si salata parfumata


Cand eram copil si incepea postul stiam ca ne asteapta o perioada lunga de sarmale de post, mancare de fasole si de cartofi cu muraturi....... ce mult s-a schimbat alimentatia mea de atunci.
Aceasta reteta contine, insa, si ceva 'de dulce' anume un galbenus de ou in sos... si atat, in rest doar vegetale crude si aromate.
Este ideala pentru vara, pranz sau cina, pentru ca are un gust foarteeee fresh.... mie mi-a placut tare.
Am luat 3 cartofi noi, i-am depielitat si, cu ajutorul unui cutit, am facut forma de butoias. Am taiat, pe orizontala, drept la capete apoi felii verticale sa se formeze butoiul.
I-am pus in cuptor, drepti nu culcati, fara ulei sau apa... cu nimic timp de 45 minute la 200 grade pana au prins o culoare frumoasa, putin aurie.
Din resturile, taiate, de cartof am facut sosul. Le-am fiert si am pus si un galbenus de ou la fiert.
Cand au fost gata, am maruntit, cu o furculita, resturile de cartof fierte si galbenusul, am adaugat ulei de masline destul, sare, zeama de lamaie si piper. Se freca bine ca si maioneza si este gata sosul.
Pana sunt gata cartofii la cuptor puteti face salata din urmatoarele:
- frunze de kale (sau salata verde, spanac, etc...)
- marar
- frunze de telina
- frunze de gulii
- rosie
- castravete
- ceapa
- seminte de susan
- alge hidratate, dulse si kombu
- dovlecel proaspat taiat cubulete
- ulei de masline
- sare
- zeama de lamaie.
Taiati trei felii de dovlecel (daca nu va place crud il puteti pune un pic in tigaie), asezati deasupra cartofii luati de la cuptor, peste cartofi sosul ruie si cativa germeni iar in mijloc salata.
Sa arate mai frumos puteti unge cartofii cu ulei de masline, sunt mai luciosi.
Asta-i tot si e bun tare!
Spor :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu