vineri, 13 aprilie 2012

Creveti cu pastai si ierburi.... Pasti Fericit si Luminos!


Va urez Pasti Fericite, cu armonie si bucurie!
Acum ca am urat, va scriu despre reteta pe care o propun astazi pentru ca este deosebita si merge de minune la masa de Pasti.
Ingrediente pentru 2 persoane:
- doua cani de fasole galbena, pastai, fiarta 7 min (eu am avut congelata din toamna),
- doua cani de creveti decorticati in prealabil,
- doua cani de orez basmatti, fiert conform instructiunilor gasite pe pachet, si scurs,
- doua cani de rucola proaspata,
- patrunjel proaspat, tocat,
- 4 fire de cepe verzi, tocate,
- 4 fire de usturoi verde, tocate,
- unt de cocos,
- oregano proaspat sau uscat,
- sare, piper.

Incingeti un woc si puneti untul de cocos. Cand ajunge lichid, adaugati crevetii si fasolea pastai scursa bine de apa. Lasati 5 minute sa se patrunda apoi adaugati ceapa si usturoiul. mai lasati 3-4 minute, amestecand din cand in cand, apoi inchideti focul.
Adaugati patrunjelul, oregano, sare si piper.
Asezati in boluri orezul fiert pe care puneti sare si ulei de masline presat la rece. Amestecati si puneti deasupra orezului, crevetii si fasolea pastai.
Ultimul 'strat' este de rucola apoi 'va dorim pofta buna' ;)).
Nu aveti de munca chiar deloc, este foarteee bunnn, sanatos si va ramane timp si de distractie..... mai bun decat mielul asai?
Sarbatori Fericite!

Un comentariu:

  1. Cuuum? Fără carne? da! Exact! Se poate şi fără :-P Felicitări şi Paşti Fericite vă doresc.

    RăspundețiȘtergere