marți, 27 martie 2012

File de ton cu sos de mustar


In fata acestui fel sunt 'fara cuvinte'.
Imi este greu sa va spun cat a fost de bun, daca incercati veti descoperi singuri.
Am gasit la supermarket file de ton, pescuit, proaspat si l-am pregatit cum nu se poate mai simplu.
Am pus pestele intr-un bol peste care am adaugat ulei de masline, jumatate de cana (pentru doua fileuri), doua linguri de sos soia, o cana seminte de susan, jumatate de cana seminte de in, sare si ierburi aromate cat cuprinde, o lingurita de zahar si jumatate de lamaie stoarsa.
L-am lasat 10-15 minute sa se marineze si am incins o tigaie. Am fript tonul 3 min pe o parte si trei pe alta apoi am indepartat. Tonul trebuie sa ramana 'roze' in interior, daca nu va place lasati-l mai mult pe foc dar sa nu se usuce prea tare.
Intre timp am pregatit un sos din doua linguri cu mustar, o lingurita de miere, zeama de lamaie, sare si 5 linguri ulei de masine. Amestecati bine de tot si gata.
Salata este facuta din spanac, brocoli, rucola si valeriana amestecate cu ulei, lamaie si sare.
Toate salatele le-am gasit in supermarket, din pacate, astazi nu am avut timp sa trec prin piata.

Spor si noapte buna!

Un comentariu:

  1. eu cred ca si Brandusa avea un cuvant de spus despre gatitul tonului dar... in fine....:))

    RăspundețiȘtergere