luni, 27 februarie 2012

Paste de casa din faina de alac


Mi-au iesit foarte bune pastele si nu mi-a luat nici mult sa le fac.
Sunt diferite fata de cele din gris de grau dur de la Rapunzel, pe care le consum cu regularitate dar ambele sunt bune tare.
Am inceput cu aluatul!
- 100 gr faina de alac
- 100 gr faina alba de grau
- 2 oua batute bine
- o ceasca de apa minerala
- sare.
Am amestecat tot intr-un bol cu o lingura apoi am tapetat cu faina un blat de plastic si am inceput distractia.
Am framantat apoi am intins aluatul bine de tot. Pentru ca mi-a iesit neregulat am taiat marginile.
Am folosit un cutit sa tai pe lung, subtire in forma de tagliatele.

Trebuiesc fierte 3 sau 4 minute apoi lasate intr-o strecuratoare inca un minut sau doua.
Eu am folosit un sos de rosii, pentru paste, de la Rapunzel pe care l-am incalzit. Am adaugat leurda uscata si parmezan.
Daca va amintiti de marginile neregulate, le-am mai framantat putin, intins din nou si am pus un minut in tigaie. Intors si pe o parte si pe alta si am facut si focacia.
Noapte buna!
http://www.alegebio.ro/produse-alimentare-bio/sosuri.html?limit=30
http://www.alegebio.ro/produse-alimentare-bio/faina/faina-integrala-de-alac-1-kg-pronat.html
http://www.alegebio.ro/produse-alimentare-bio/sare-zahar-condimente/leurda-ecologic-18-gr-sonnentor.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu