miercuri, 22 februarie 2012

Linte neagra Beluga parfumata cu anason


Lintea poate fi un aliment surprinzator de diferit de fiecare data.
Exista linte de 6 feluri (doar pe care le avem noi la magazin): rosie, galbena, verde, neagra, maro, troja; care poate fi pregatita in foarte multe feluri: supe, salate, cu sos, sote, etc.
Acum am ales lintea neagra 'beluga' pe care am pregatit-o dupa urmatoarea reteta:
- 250 gr de linte inmuiata 6 -8 ore (de dimineata pana am ajuns acasa),
- morcovi taiati cuburi sau rondele, o cana;
- 3 bucati anason stelat;
- jumatate de cana seminte de susan si in
- jumatate de cana de tofu sau branza taiata cuburi;
- jumatate de cana masline;
- jumatate de cana muguri de pin (sau nuci)
- o cana sos de rosii natural.
Strecurati lintea apoi puneti apa la fiert. Cand ajunge la punctul de fierbere, adaugati lintea si mai lasati 10 minute.
Strecurati din nou si puneti un woc sau o tigaie la foc.
Stropiti cu putin ulei si puneti morcovii. Lasati cateva minute apoi adaugati sosul de rosii, anasonul, semintele de in si susan, maslinele si mugurii de pin. Mai lasati un minut si puneti lintea.
Peste inca 2-3 minute inchideti focul si adaugati branza sau tofu, sare, piper, ierburi si cateva linguri ulei de masline.
Asezati pe farfurie si decorati cu fulgi de parmezan si germeni.
http://www.alegebio.ro/produse-alimentare-bio/cereale/linte-beluga-neagra-mica-500-gr-rapunzel.html
http://www.alegebio.ro/produse-alimentare-bio/seminte-si-samburi.html
http://www.alegebio.ro/produse-alimentare-bio/sare-zahar-condimente/anason-stelat-bio-35-gr-sonnentor.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu