vineri, 3 februarie 2012
Cartofi umpluti si legume colorate
Mancarea trebuie sa bucure papilele gustative dar sa fie si placuta ochiului.
Cu aceasta reteta nu trebuie sa ne facem griji... imbina foarte frumos ambele 'pretentii'.
In imagine sunt 4 jumatati adica doi cartofi maricei.
In primul rand incalziti cuptorul la 200 grade si puneti doi cartofi, in coaja (doar spalati coaja) la copt.
Ar trebui sa fie gata in vreo' 45 de minute.
Intre timp dati prin razatoarea mica morcov, telina si sfecla rosie.
Cand sunt gata cartofii, lasat-i sa se raceasca si curatati coaja.
Taiati pe jumatate cartofii si scobiti un pic in mijloc.
Sa inceapa distractiaaaa! Asaaa...pregatim un bol mare in care punem:
- broccoli proaspat, spalat bine si taiat cubulete,
- un avocado copt, de la natura nu in cuptor, taiat bucati (avocado este copt cand apasati coaja si este moale peste tot)
- o conserva de ton il ulei de masline, cu ulei cu tot;
- bucatile de cartof pe care le-ati scos din mijloc;
- sare, piper, ierburi uscate;
- zeama de lamaie;
- 5-6 linguri de ulei presat la rece
- patrunjel daca aveti.
Amestecati bine tot si umpleti jumatatile de cartofi.
Acum asezati pe un platou, puneti legumele rase frumos plus germeni (daca aveti).
Acum ar trebui sa va iasa la fel de bun cum mi-a iesit si mie.
Daca tot este iarna trebuie sa ne adaptam dieta la vreme si la ce lagume gasim. Dar adevarul este ca imi e tare dor de salatele de vara cu dovlecei, rosii, spanac, fasole verde proaspata... :) uhhhh
Cum sunt grade cu minus afara si vara este, inca, departe va doresc o zi frumoasa si calduroasa.
http://www.alegebio.ro/produse-alimentare-bio/peste-in-ulei-bio-de-masline/ton-in-ulei-bio-de-masline-extra-virgin-120-gr-pan-do-mar.html
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu