vineri, 27 ianuarie 2012

Somon teryaki cu orez


Trebuie sa incepem cu sosul teryaki apoi sa punem somonul la marinat vreo' cateva ore, la frigider.
Ca sa fie mai usor, taiati somonul bucati cu ajutorul  cutitului inclinat un pic. Sa iasa fasii mai lungi, nu patrate.
Pentru sos (in care marinam 250 gr de peste) aveti nevoie de:
- sos soia 30 ml;
- otet balsamic 2 linguri;
- doua lingurite de zahar;
- zeama de lamaie o lingura;
- ulei de masline 5 linguri;
- ghimbir ras dupa gust (il cumparati proaspat si il dati prin razatoarea mica, il puneti cu zeama cu tot)

Amestecati bine si turnati peste somon. Acum lasati la frigider pentru vreo' 2 ore.
Cand a trecut timpul si s-a apropiat ora mesei, puneti o tigaie sau un woc pe foc.
Puneti somonul si sosul, in care s-a marinat, si lasati cateva minute. Se patrunde foarte repede.
Asezati pe farfurie si puneti apa la fiert pentru orez.
Fierbeti orez basmatti si quinoa cat scrie pe pachet apoi scurgeti bine de tot.
Puneti sare, piper, ierburi uscate si ulei de masline apoi.......... POFTA BUNAAAAA!

Week-end frumos!
http://www.alegebio.ro/produse-alimentare-bio/sosuri/sos-de-soia-shoyu-250-ml-crudigno.html
http://www.alegebio.ro/produse-alimentare-bio/otet-si-ulei/otet-balsamic-bio-250ml-rigoni-di-asiago.html

Un comentariu: