miercuri, 18 ianuarie 2012

Salata de cruditati cu sos de caju


Inainte sa va apucati de salata, puneti in apa 50 gr de caju, cateva seminte de dovleac si cateva de floarea soarelui... toate crude nu prajite.

Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente pentru doua persoane:
- o jumatate de varza rosie;
- 5 morcovi mai mici;
- o jumatate de telina radacina medie;
- jumate de sfecla rosie;
- frunze de rucola;
- o andiva proaspata;
- germeni de care vreti, eu am pus de lucerna.

Dati prin razatoarea mica morcovul, telina si sfecla rosie.
Sfecla stoarceti-o (in mana) inainte sa o adaugati.
Tocati varza rosie si rupeti frunzele de rucola la ce dimensiune vreti apoi amestecati tot intr-un bol.
Acum sa facem sosul de caju.
Scurgeti semintele si 'aruncateti-le' in blender. Adaugati vreo 5 linguri de ulei de masline, sare dupa gust, piper cat vrei, 3 catei de usturoi, frunze de busuioc, zeama de lamaie (cu atentie sa nu cada si samburi).
Porniti blendarul si opriti-l cand ajunge la consistenta care va place.
Amestecati bine salata cu sosul, adaugati germenii deasupra si mancati bucurosi.
Eu am servit salata ca si fel principal... depinde de fiecare dintre noi.
O puteti servi ca si fel principal, aperitiv, garnitura... cum vreti.
Se poate pune si avocado, merge de minune doar ca eu nu am avut.
O zi minunata tuturor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu