miercuri, 21 decembrie 2011

Orez prajit cu creveti

Vine vine mini-vacanta cu trenul din Franta!(dupa cum spune zicala)
Reteta mea de astazi este delicioasa, usor tare de facut, si dietetica (de altfel cam toate retetele mele sunt dietetice). Singurul ei dezavantaj este ca nu-i complet vegetariana, contine creveti.
O puteti servi oricand, inclusiv la masa din ziua de Craciun.
Aveti nevoie de urmatoarele:
- orez basmatti alb;
- mazare ambrozie sau fasole verde(pe vremea asta congelata);
- un ardei iute mic, uscat sau murat;
- o ceapa sau praz verde, proaspat;
- boia de ardei dulce;
- creveti proaspeti sau prefierti (nu congelati);
- 100 ml lapte de cocos.
Incingeti bine o tigaie, puneti mazarea ambozie si crevetii.
Invartiti bine timp de 1 minut apoi adaugati ardeiul iute si ceapa verde taiate mic. Presarati boia de ardei dulce, cam o ligurita, si adaugati laptele de cocos.
Adaugati orezul, fiert in prealabil conform indicatiilor producatorului, si amestecati cu putere. Mai lasati 2 minute timp in care amestecati si presarati sare si piper.
Stoarceti peste un sfert de lime (lamaie verde) si serviti alaturi de o salata verde cu ulei de masline si otet balsamic.
Vedeti, este simplu si incredibil de bun.
Pofta buna si o seara minunata!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu