vineri, 28 octombrie 2011

Shrimps delight.

Oricand doriti sa mancati ceva deosebit sau foarte bun, si nu aveti dispozitie sau timp sa mergeti la un restaurant interesant, va recomand acesta reteta. Daca o veti incerca veti sti de ce spun asta.
Ingrediente pentru 2 persoane:
- 20 de creveti de preferat proaspeti (cei gri... doar la metro am gasit) daca nu sunt buni si cei prefierti (adica cei roz)
- un mango (cand este copt trebuie sa fie putin moale)
- ghimbir proaspat dat prin razatoare (jumatate de cescuta mica)
- zeama de la o jumatate de lime (daca nu aveti merge si lamaie)
- 200 gr de lapte de cocos (daca nu gasiti lapte de cocos la conseva natural, noi avem la magazin, puteti pune in storcator o nuca de cocos proaspata si adaugati un pic de apa)
- o mana de coriandru amestecat cu patrunjel tocate
- o lingurita de praf de curry dulce(gasiti la noi)
- un ardei iute mic;
- metaxa sau rom brun (de calitate) 
- doua cani de orez basmatti.(gasiti la noi)
Incingeti o tigaie antiaderenta si puneti o picatura de ulei de calitate apoi puneti mango-ul taiat cuburi. Lasati 5 minute sa se inmoaie si adaugati laptele de cocos, ardeiul iute, ghimbirul, praful de curry si crevetii (decorticati si spalati in prealabil), stropiti cu rom sau metaxa bine (alcoolul se va evapora si va ramane aroma). Lasati inca 5 minute amestecand incontinuu. In timp ce amestecati zdrobiti usor cu lingura cuburile e mango care ar trebui sa fie deja foarte moi. Adaugati sare si zeama de lime. Stingeti focul si puneti orezul la fiert conform indicatiilor scrise pe pachet(al nostru fierbe 15 min). Scoateti si puneti la scurs intr-o sita.
Adaugati sare si piper si stropiti cu ulei de masline presat la rece. Puneti ce condiment uscat aveti si credeti ca merge, eu am pus oregano.
Asezati pe o farfurie orezul si apoi faceti loc in mijlocul lui cu o lingura de lemn. Asezati crevetii cu sos si puneti patrunjelul si coriandru tocat.
Timp de preparare 15 minute.
Timp de consumat cam tot atat :))))

Va doresc un sfarsit de saptamana insorit si voios!
http://www.alegebio.ro/produse-alimentare-bio/lapte/lapte-de-cocos-400-ml-rapunzel.html
http://www.alegebio.ro/produse-alimentare-bio/soia-si-orez/orez-basmati-alb-500gr-rapunzel.html
http://www.alegebio.ro/produse-alimentare-bio/sare-zahar-condimente/curry-dulce-sonnentor-35-gr.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu