marți, 25 octombrie 2011

Salata de toamna

Cine spune ca salata este plictisitoare?
Aceasta salata are un gust acrisor si foarte aromat. Am denumit-o salata de toamna pentru ca este in culorile toamnei si din legume care se fac in aceasta perioada a anului.
Contine urmatoarele:
Brocoli;
Conopida;
Gulie;
Ceapa rosie;
Castraveti murati de anul acesta;
Masline;
Parmezan ras;
Ulei presat la rece;
Zeama de lamaie;
Sare.
Puneti intr-o tigaie incinsa un cub sau doua de unt, lasati sa se topeasca si adaugati brocoli si conopida. Amestecati incontinuu si lasati cam 30 de secunte cat sa intre untul in legume. Taiati restul ingredientelor si amestecati cu brocoli si conopida intr-un bol. Condimentati si radeti parmezan peste.
Se pot adauga si crutoane daca vreti sa fie mai consistenta.
Cat despre costuri, pentru ca primesc multe intrebari in ultima vreme, astea sunt destul de mici. Gulia si conopida le gasiti in piata ieftine, proaspete de la tarani, castravetii murati daca ii aveti deja pusi nu au costuri. Brocoli nu este extrem de scum. Cele mai scumpe sunt uleiul si parmezanul. Daca luati o sticla de ulei presat la rece de masline (la noi 57 lei) si un parmezan din supermarket (25 lei buc) inseamna 82 lei si ajung cam o luna pentru o familie cu 4 membri. Inseamna 21 lei/membru familie pe luna. Hotarati voi daca merita sau nu.
Nu am facut un calcul exact pentru o portie de salata dar cred ca iese la 5 lei si este consistenta.
Are multe vitamine si minerale, acizi grasi din uleiul de masline, si enzime care sa ajute digestia. Cu siguranta nu va veti balona sau simti greu dupa masa. Se poate servi o supa de linte sau legume prima data si apoi salata.
Sunt sigura ca si copii o vor manca cu placere atat timp cat sunt invatati sa consume salata.
O zi frumoasa si voioasa!

Un comentariu: