vineri, 23 septembrie 2011

Dorada in crusta de sare



Dorada este un peste alb, oceanic delicios si cu foare putine oase. Gasiti in supermarket atat pescuit cat si de acvacultura, va recomand sa-l alegeti pe cel pescuit. Este mai mic si nu are continut de hormoni artificiali.
Mai aveti nevoie doar de sare grunjoasa, neaparat neiodata(exista sare neiodata de muraturi, este excelenta pentru reteta aceasta).
Asezati pestele intr-o tava antiaderenta si puneti stat generos de sare deasupra. Sarea trebuie sa acopere pestele in intregime exact ca in imaginea de mai sus. Sarea nu va patrunde in peste, scopul ei este sa se incalzesca foarte tare pentru ca pestele sa se coaca de la caldura degajata de la crusta de sare.
Lasati tava la cuptorul incalzit in prealabil la 200 gr pentru 40 de minute apoi scoateti. Spargeti, cu atentie, crusta de sare si asezati pestele pe o farfurie curata.
In timp ce fierbeti malaiul pentru mamaliguta, faceti si urmatorul sos:
Curatati cativa catei de usturoi si zdrobiti-i intr-un mojar. Adaugati o rosie proaspata, nu fiarta, taiata cubulete si ulei de masline. Frecati  bine pana se zdrobeste rosia si se amesteca toate ingredientele apoi adaugati putina sare.
Cam asta este tot!
Pofta buna, week-end placut si spor!

3 comentarii: