miercuri, 21 septembrie 2011

Supa de gulii, dovlecei si ardei rosu cu parmezan

Nu este o reteta proprie, este inspirata de pe blogul zazuza's Gulaschsuppe http://gulaschsuppe.wordpress.com/2011/09/19/supa-crema-de-gulii-si-dovlecei-kohlrabi-and-zucchini-cream-soup/
Daca am lamurit aspectul asta, haideti sa va povestesc putin despre supa mea.
Pana anul acesta nu prea stiam ce sa pregatesc din gulii dar am descoperit ca merg de minune in salate asortate si mai nou, in supa. Am pregatit ingredientele pentru 4-5 portii: 2 gulii medii, 2 ardei rosii, 1 dovlecel maricel, o ceapa. Le-am pus la fiert cu un cub organic de legume si le-am lasat cam 20 de minute. Am mai pus sare si o lingurita rasa de zahar brun, un pic de zeama de lamaie si am pasat cu blederul vertical. Pentru ca supa fiarta nu prea mai are vitamine m-am pus si am taiat cubulete mici mici de ardei rosu, verde si de rosii, le-am presarat prin supa si am adaugat patrunjel si un pic de salvie. Parmezan ras pentru gust si decor, ulei presat la rece pentru vitamine si minerale si supa este gata.
Spor in tot ce faceti!
http://www.alegebio.ro/produse-alimentare-bio/otet-si-ulei.html?limit=30
http://www.alegebio.ro/cub-de-supa-de-legume-rapunzel.html

Un comentariu: