sâmbătă, 16 iulie 2011

Supa de linte si iar salata....


Lintea este o leguminoasa cultivata din vechime in lumea intreaga, verisoara cu fasolea si disponibila in orice anotimp. Este un aliment bogat in proteine, minerale si sarac in grasimi. Dietologii prescriu consumul de linte, deoarece, dincolo de faptul ca este un aliment foarte digerabil, este lipsit in totalitate de grasimi si colesterol. in plus, semintele de linte contin izoflavoni, substante ce curata organismul.
Au o crescuta concentratie de fier, un element esential, absorbit mai bine de organism daca este asociat cu alimente bogate in vitamina C (salate, kiwi, citrice). Mai contin potasiu, fosfor, calciu, vitamina B si pretioase fibre ce depureaza organismul.
La fel ca toate celelalte legume, lintea are o inalta putere nutritiva (110-336 kcal / 100 gr, in functie de varietate si de modul de preparare). Semintele de linte sunt printre legumele cele mai bogate in proteine vegetale (24%) care sunt in totalitate asimilate de organism.
Supa de linte este foarte gustoasa si incredibil de usor sa o faci!
Iti trebuiesc 3 rosii proaspete, mari si bine coapte si 500 gr de linte rosie pentru reteta de astazi(ies cam 4 portii mai mici).
Ideal este sa pui la inmuiat lintea pentru 2 sau 3 ore apoi sa o pui la fiert cu rosiile taiate cuburi. Nu fierbe mai mult de 15 sau 20 minute la foc mic si este gata. O mixam bine cu blenderul pana devine o pasta subtire. Am omis sa spun ca trebuie pusa la fiert cam intr-un litru de apa sau un pic mai mult.
Stoarcem in supa un sfert de lamaie (dupa gust) sau lime adaugam un pic de sare si piper, prajim o felie de paine si este gata!
Pentru partea a doua a mesei putem continua cu o salata de legume bogata. Revin la aceasta idee, cu salata, pentru ca este hranitoare, bogata in antioxidanti, minerale si vitamine si foarte gustoasa, in plus pe caldura asta este greu de consumat altceva.
Pentru salata din imagine ai nevoie de:
4 rosii medii,
un dovlecel mediu,
o ceapa rosie,
o jumatate de gulie,
o cana de fasole verde,
un ardei rosu,
un ardei verde,
o conserva de ton,
3 castraveti mici,
3 morcovi mici sau unul jumate mare,
cateva frunze de salata rosie (am mai gasit cateva prin curte)
sare, piper si ulei presat la rece cat iti place (eu am pus ulei de nuci)
Dovlecelul l-am calit 2 minute, fasolea verde la fel apoi le-am lasat la racit.
Amesteci tot, ulei, sare si piper si spor la masa!
Un week-end racoros si frumos!
http://www.alegebio.ro/produse-alimentare-bio/cereale/linte-rosie-cojita-500-gr-rapunzel.html
http://www.alegebio.ro/produse-alimentare-bio/peste-in-ulei-bio-de-masline/ton-natur-120-gr-pan-do-mar.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu