miercuri, 20 iulie 2011

File de salau cu sos de capere si usturoi

Reteta de astazi este putin spus savuroasa!
Calitatea fotografiei nu este exceptionala dar sper sa puteti deslusi ce este :))
Avem nevoie de un file de salau (pescuit de preferinta), un borcan de sos de capere in ulei de masline, 250 gr de orez basmati si cateva ciuperci proaspete, champignon.
Fileul de salau se poate pregati la gratar, la cuptor sau intr-o tigaie antiaderenta; eu am optat pentru ultima varianta.
Cand este gata il asezam pe o farfurie. Punem 4 sau 5 catei de usturoi cu un pic din uleiul de masline de la capere si zeama de lamaie verde, apoi frecam bine pana se piseaza tot usturoiul. Adaugam caperele si restul de ulei si le zdrobim un pic cat sa iasa aroma din ele si sa se amestece cu usturoiul. Punem peste peste sosul obtinut si ne apucam de garnitura.
Garnitura se poate consuma si fara peste, alaturi de o salata de legume crude pentru ca este, la randul ei, extrem de buna.
Orez basmati cu ciuperci champignon marinate.
Inainte sa puneti pestele la pregatit, curatati ciupercile, taiati-le sferturi si asezati-le intr-un bol. Puneti peste doua linguri mari de sos de soia, 2 linguri de ulei de masline si oregano uscat, amestecati si puneti la frigider. Cand este gata pestele si ati fiert si scurs bine orezul (conform istructiunilor) scoateti ciupercile si amestecati cu orezul. Nu puneti chiar tot sosul de la ciuperci pentru ca soia este destul de sarata.
Ciupercile marinate au iesit incredibil de bune, nu iti dai seama ca sunt crude. Absorb soia si uleiul de masline care le dau o consistenta si un gust aparte.
Va doresc o zi frumoasa si extrem de creativa!
http://www.alegebio.ro/capere-in-ulei-de-masline-120gr-rapunzel.html
http://www.alegebio.ro/orez-basmati-alb-500gr-rapunzel.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu