vineri, 29 iulie 2011

Salata de rosii si germeni de trifoi rosu.

Germenii de trifoi rosu au efect antispasmodic, expectorant, antiinflamator. Contin toate substantele minerale care sunt necesare pentru buna functionare a glandelor si sunt recomandati impotriva reumatismului si bolilor articulatiilor. Hranesc, intaresc si curata sangele. Pot dizolva grasimile depuse in ficat. In cazul deformarilor maligne trifoiul rosu poate fi o planta eficienta. Celulele canceroase nu se impaca cu plantele vii, nu se pot dezvolta, nu se pot hrani cu ele.
Nu mai putin de 90% din continutul rosiei este apa biologica, usor asimilabila de catre organismul uman, apa care alcatuieste suportul ideal pentru administrarea unei colectii de vitamine, minerale, enzime si alte substante active ale tomatelor. Dintre vitaminele continute de rosii, cele mai importante sunt vitamina A (importanta pentru ochi si pentru procesele endocrine), complexul B (B1, B2, B5, B6 - protectoare ale sistemului nervos, ale sistemului osos, ale metabolismului), vitamina C (necesara sistemului cardiovascular, sistemului nervos si endocrin), vitamina E (vitamina tineretii si a fertilitatii) si vitamina K (importanta pentru sinteza anumitor elemente figurate ale sangelui). Apoi, rosiile contin cantitati insemnate de potasiu, fosfor, fier, calciu, magneziu si seleniu, precum si acizi organici, acestia din urma avand un rol important pentru sistemul digestiv. Relativ recent, s-a mai descoperit ca rosiile contin licopina, un pigment care da culoarea rosie, specifica tomatelor, si care tinde sa revolutioneze industria farmaceutica. Intre altele, licopina are un efect antioxidant mai puternic decat celebra vitamina C, protejand extrem de eficient organismul de cancer, de bolile cardiovasculare, de procesele degenerative, de tulburarile de metabolism, de diferitele intoxicatii (inclusiv cu tutun).
Uleiul de masline provine doar de la fructele verzi, iar culoarea, consistenta si mirosul variaza in functie de clima, de soiul maslinului etc. El contine vitamine ca A, B1, B2, C, D, E, K, fier, acizi grasi nesaturati, saturati, , trigliceride, etc.
In concluzie o salata de rosii proaspete cu germeni de trifoi rosu si ulei de masline va remineralizeaza si revitalizeaza, in plus, este sezonul perfect pentru a ne bucura de rosii!
http://www.alegebio.ro/produse-alimentare-bio/seminte-pentru-germinat.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu