joi, 28 iulie 2011

Ce inteleg eu prin Bio.....

Bio, Ecologic sau Organic inseamna aceelasi lucru: hrana in general, legume, fructe crescute din seminte nemodificate genetic, nestropite cu pesticide, fungicide, etc, fara ierbicid.
De aici conceptul se extinde la haine, mobila si mod de viata.
Pentru mine inseamna un mod de viata in care se impleteste mancarea si armonia pentru ca nu este vorba doar despre retete si bucatarie.
Tatal meu ma contrazice cu fiecare ocazie spunand ca 'nu ne putem intoarce in copac' si intr-adevar nu putem, ar fi si stupid. Viata noastra este mult mai usoara acum fata de trecut dar, cu toata civilizatia noastra am uitat sa avem grija de noi, de corpul nostru, de ceilalti, sa ne jucam cu animalele si cu copii nostri pentru ca, de fapt nu mai avem timp. Da.., nu mai avem timp decat de munca si suntem frustrati din aceasta cauza sperand ca facem 'sacrificii' acum in speranta unui viitor mai bun. Dar noi nu putem trai decat in prezent... acesta este paradoxul, nu putem trai nici in trecut nici in viitor si nici nu le putem schimba pe acestea. Putem percepe si schimba doar prezentul.
Acum nici o ora, am stat de vorba cu cineva care mi-a spus o istorioara geniala pe acesta tema:
Pe jumatate dintr-o insula indepartata locuia un pescar cu familia lui. Dimineata pescuia, apoi sotia pregatea masa timp in care el facea surf; dupa amiaza dormea putin apoi facea scufundari, seara cantau, dansau. Si asa zilele treceau....
Intr-o zi un turist ratacit ajunge, din curiozitate, sa se plimbe pe acolo; il vede pe pescarul nostru si afla detalii despre viata lui. Ii propune sa pescuiasca cu doi pesti in plus si sa ii vanda lui. Pescarul accepta, peste o saptamana turistul ii propune sa ii mai aduca o undita, sa prinda mai multi pesti. Peste o luna ii aduce si o barca sa-i transporte si alte lansete cu care sa prinda mai mult.
Peste doua luni vine la el si il intreaba daca este fericit....
Acesta ii pune in brate toate unditele si ii spune sa plece cu ele pentru ca nu mai are timp pentru el, e suparat ca tot nu-si face norma de peste in concluzie Nefericit.
Sper ca vedeti hazul din bancul meu :))
Suntem cu totii diferiti, din fericire, fiecare dintre noi suntem centrul universului nostru si impreuna creem universul mare.
In concluzie, pentru ca am deviat mult de la subiect, Bio inseamna o apropiere de natura si de tot ce inseamna ea. Sa incepem sa avem grija la ce mancam, sa spargem tiparele vechi cum ca doar mancarea plina de ulei, prajeala si carne este buna si satioasa.... sau ca cea mai buna leguma este porcul, sa nu mai vedem piedici in calea fericirii noastre peste tot, sa nu mai fim aspri cu ceilalti pentru ca toti gresim.
Daca suntem toti deschisi catre nou si nu ne judecam prea aspru unii pe ceilalti, lumea este clar mai buna. SIMPLU DE ZIS GREU DE FACUT dar putem incepe chiar acum!
Oricare ar fi motivele voastre, pentru a incerca retete noi cu abundenta de legume, fructe, seminte, sunt binevenite!
Avem la dispozitie multe pentru a ne schimba ... priviti numai internetul cum ne 'conecteaza' pe multi in aceelasi timp si la cata informatie ne ajuta sa ajungem zilnic. Trebuie numai sa stim sa o sortam.
Sunt multe de spus dar ma opresc aici.
In speranta ca nu a fost postarea prea lunga sau incalcita va doresc o zi minunata!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu