joi, 7 iulie 2011

Masca pentru revitalizarea tenului..

Vara, soare, plaja si mare!
Totul bine pana aici dar caldura soarelui ne rideaza si imbatraneste pielea. In consecinta, va propun o masca revitalizanta care va reda stalucirea naturala a tenului.
Din reteta de pe site-ul celor de la Mayam pare foarte usor de preparat, o voi incerca diseara si postez o poza.
Intre timp va pun reteta poate o incercati si voi!
Pentru ~20 ml, o aplicare
argilă roșie 10 gr
apă de trandafiri 12 ml
ulei de morcov macerat 3 ml
ulei esențial din semințe de morcovi 2 picaturi
ulei esențial de ylang-ylang 2 picaturi
Intr-un vas de sticla sau ceramica se amesteca toate ingredientele de mai sus pana la omogenizare apoi se aplica pe piele. Se lasa 10 sau 15 minute pana la uscare si se clateste cu apa din abundenta.
Argila rosie este recomandata persoanelor cu piele normala, uscata si sensibila. Bogata in oligoelemente aceasta argila este reechilibranta si reda luminozitate pielii. De asemenea, este recunoscuta si pentru ameliorarea circulatiei sangvine. Culoarea rosie este data de oxizii de fier.
Apa de trandafiri are remarcabilele proprietăţi antiîmbătrânire.
Morcovul este o sursă excelentă de betacaroten (precursor al vitaminei A) un agent colorant ce determină strălucirea şi aspectul radiant al pielii. Transferat într-un macerat uleios, pro-vitamina A are de asemenea proprietăţi antioxidante astfel captează radicalii liberi produşi de expunerea prelungită la soare.
In concluzie avem toate motivele sa incercam aceasta masca naturala pentru ca imbatranirea tenului se produce incet si in timp indelungat.
http://www.alegebio.ro/produse-cosmetice/ape-florale-si-uleiuri-cosmetice.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu