luni, 11 iulie 2011

Idei de cina racoroasa.....


Cum este foarte cald, acest weekend l-am petrecut pe litoralul romanesc. Am fost incantata sa descopar restaurante si plaje noi (pentru mine) in nordul statiunii Mamaia spre Navodari. Singura problema in calea fericirii noastre, ca cetateni ai partiei, au fost algele care erau prezente in numar mare la mal. In rest muzica, apa limpede cu mici gunoaie lasate de concetateni, caldura... in concluzie un sfarsit de saptamana perfect!
Revenind la mancare, am gasit doua retete superbe la restaurantele de care va spuneam si le voi detalia mai jos.
In imagine este o supa de rosii cu mozzarela. Este o reteta usoara, dietetica si cel putin delicioasa.
Se poate face din rosii proaspete, coapte bine, puse in blender cu sare, un pahar de apa plata si cateva lingurite de ulei de masline. Apoi o incalziti la temperatura corpului, adaugati o ligurita de smantana, presarati busuioc sau oregano uscat, piper proaspat si aveti supa din imagine.
Este foarte hranitoare, racoroasa si foarte usor de pregatit!
Mai puteti face supa crema de brocoli.
Luati brocoli si o ceapa, le fierbeti cateva minute, cat sa se imnoaie un pic, apoi puneti in blender cu cateva lingurite de ulei de masline. Presarati oregano si piper!
Sunt doua super perfecte pentru o cina de vara alaturi de o salata din legume crude!
Amintiti-va ca organismul nostru nu are nevoie de mancare in exces si cu cat mancam mai mult cu atat stomacul se mareste si vom manca mai mult!
O zi racoroasa si frumoasa va doresc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu