marți, 12 iulie 2011

Gazpachio si salata cu dovlecei si fasole verde


Vara este momentul perfect sa facem gazpachio!
Abundenta de legume pe care o avem vara si toamna nu o gasim in nici o alta perioada din an deci trebuie sa profitam de ea! In consecinta am pregatit aseara supa de rosii si o foarte bogata salata de legume.
Gusturile si obiceiurile alimentare se schimba si se deprind in timp. Supele, care nu sunt gatite pe foc, este posibil sa nu va incante prea tare din prima incercare dar, cu cat perseverati cu atat veti sti sa-i imbogatiti gustul cu diverse uleiuri si condimente astfel incat pregatirea si consumarea lor va deveni un obicei sanatos si delicios.
Supa mea de rosii sau gazpachio, pentru cam 4 portii, contine urmatoarele legume:
5 rosii mari si coapte
1 ardei verde gras
1 castravete mediu
3 catei de usturoi
250 ml apa
5 linguri ulei de masline
2 linguri condiment 'voie buna' Sonnentor
seminte de in si susan rasnite
piper
sare de mare
Se mixeaza toate legumele si apa in blender apoi puneti la frigider pana se raceste bine, crutoane si patrunjel deasupra apoi la masa.
Dupa supa am facut o salata de legume, 2 portii, dupa cum urmeaza:
un dovlecel mediu, un sfert am pus crud restul calit
2 rosii
2 castraveti
1 ardei verde
o ceapa rosie
fasole verde cam 2 maini
branza de capra taiata cuburi o mana
porumb 2 sau 3 linguri
Dovlecelul il caliti 2 minute intr-o tigaie antiaderenta apoi il lasati la racit
Fasolea verde o caliti 3 sau 4 minute intr-o tigaie cu un pic de sos de soia apoi o lasati la racit.
Restul legumelor se taie pentru salata, adaugati branza si porumbul. Cand s-au racit dovleceii si fasolea verde adaugati-le.
Sare si piper cat doriti, ulei de masline din belsug si cam gata!
http://www.alegebio.ro/produse-alimentare-bio/sare-zahar-condimente.html?limit=30
http://www.alegebio.ro/produse-alimentare-bio/otet-si-ulei/ulei-de-masline-extra-virgin-1-l-crudigno.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu