miercuri, 13 iulie 2011

Baba Ganoush

Este o reteta foarte simpla care se pregateste foarte rapid, cred ca am o reala problema cu timpul petrecut in bucatarie!
Baba Ganoush este o incantare atat vizual cat si pentru papilele gustative!
Pentru doua portii aveti nevoie de:
-doua vinete medii,
-o jumatate de lime stoarsa ( lamaile din comert sunt mari cat portocalele... din pacate, deci prefer lime, puteti pune de care doriti),
-pasta de tahin, jumatate de ceasca,
-jumatate de ceapa tocata marunt,
-3 catei de usturoi pisati
-ulei de masline 3 linguri,
- patrunjel tocat,
- optional sumac sau ardei rosu uscat si maruntit.
Coacem vinetele, asteptam sa se raceasca si le curatam apoi incepem partea interesanta, pregatirea retetei. Punem vinetele curatate intr-un vas mai adanc (incercati sa le scurgeti inainte putin), adaugam pasta de tahin, zeama de lime, uleiul de masline, sare si piper cat doriti si le mixam bine cu ajutorului unui blender sau mixer ce aveti. Adaugam ceapa, tocata cat mai marunt, si usturoiul apoi amestecam.
Aranjati frumos pe o farfurie compozitia, faceti o adancitura, cu ajutorul unei linguri, in forma de cerc si presarati patrunjelul tocat si sumac. Mai adaugati ulei presat la rece, in adancitura, de care aveti (masline, migdale, rapita, susan, in, etc) si este gata!
Alaturi de Baba Ganoush merge de minune o salata de rosii cu ceapa sau tabouleh!
http://www.alegebio.ro/gem-susan-tahin-250-gr-rapunzel.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu