vineri, 22 iulie 2011

Fasole rosie cu linte galbena si curry


Un fel de mancare usor de ora 23.30... glumesc.
Recunosc ca nu este ideea mea, am citit-o pe blogul lui Adrian Hadean acum ceva zile, mi-a placut cum arata, asa ca am incercat-o in seara aceasta. Intre noi fie vorba nu aveam prea multe variante ;)). Reteta este un pic adaptata si vine cam asa:
O conserva de fasole rosie,
200 gr de linte galbena,
O ceapa,
O lingura de curry iute,
O lingura de curry dulce,
O lingura de boia de ardei dulce.
Sare
Lintea am pus-o intr-un vas cu multa apa pentru vreo 3 ore apoi am fiert-o 10 min. Daca nu aveti timp sa o lasati in apa o fierbeti mai mult. Am taiat ceapa marunt si am adaugat fasolea din conserva, lintea strecurata si condimentele. Am lasat 5 minute pe foc amestecand continuu, am pus sare, un pic de ulei presat la rece, seminte de in si susan rasnite.
Cum mancarica nu merge fara o salata de legume crude, am taiat repede o jumatate de varza cruda, marar din curte, am finisat-o cu ulei si otet balsamic apoi am trecut la treaba... partea cea mai placuta, desigur, cu mancatul!
Sfarsit de saptamana minunat va doresc si plin de bucurie si creativitate!
p.s. Pun poze de pe transfagarasan duminica!
http://www.alegebio.ro/produse-alimentare-bio/cereale/linte-galbena-cojita-500-gr-rapunzel.htmlhttp://www.alegebio.ro/produse-alimentare-bio/legume/fasole-rosie-kidney-doza-400gr-rapunzel.html
http://www.alegebio.ro/produse-alimentare-bio/sare-zahar-condimente/boia-dulce-bio-40-gr-sonnentor.html
http://www.alegebio.ro/produse-alimentare-bio/sare-zahar-condimente/curry-iute-sonnentor-35-gr.html
http://www.alegebio.ro/produse-alimentare-bio/sare-zahar-condimente/curry-dulce-sonnentor-35-gr.html
http://www.alegebio.ro/produse-alimentare-bio/otet-si-ulei.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu