joi, 23 iunie 2011

Cu ce ne ajuta gandirea pozitiva?


Sa gandesti pozitiv este o mare provocare!
As fi tentata sa spun ca doar in vremurile noastre insa, deschizand orice carte de istorie, este evident faptul ca in trecut oamenii se confruntau cu mult mai multe greutati. Deci tot timpul a fost o provocare sa gandesti pozitiv si sa vezi partea plina a paharului. Ar trebui sa fim fericiti ca traim ACUM dar evident nu este asa.
De ce suntem tentati sa vedem partea mai putin buna a lucrurilor?
Nu imi dau seama de ce, sunt persoane mult mai in masura decat mine sa ne ofere un raspuns stiintific la aceasta intrebare. Un fapt este cert, daca nu vom reusi sa vedem partea buna a lucrurilor in fiecare moment al vetii noastre nu vom fi niciodata fericiti! Tot timpul vom vrea mai mult si mereu vor fi lucruri care vor fi 'in calea fericirii noastre'.
In fiecare zi vad oameni care sunt agresivi si suparati fara un motiv evident. Astazi, de exemplu, la Administratia Financiara erau mai multe doamne care asteptau motiv de cearta cu orice pret. Nu va ganditi ca m-am certat cu cineva sau ca sunt necajita din cauza asta. Nu este cazul, pur si simplu am observat si astazi ca sunt multi oameni nemultumiti si ca poate vor sa fie asa.
Noi suntem plazmuirea gandurilor noastre, daca gandurile noastre sunt negre cum vrem ca viata noastra sa fie alba?
'Mens sana in corpore sano' se pare ca anticii aveau dreptate. Nu putem fi sanatosi la corp daca mintea noastra nu este sanatoasa. Daca suntem suparati si frustrati din orice mic motiv putem face ulcer, gastrita, boli de inima si lista se poate mari. Daca vrem sa cautam motive pentru a fi suparati vom gasi in fiecare clipa: intarzie metroul, autobuzul este plin, la naiba am pana, s-a luat lumina, etc. Dar daca am spune bine ca intarzie metroul pentru ca imi pot lua o apa sau ce bine ca a venit autobuzul, etc. Normal ca autobuzul este plin chiar daca a venit dar cu ce putem schimba acest fapt? Cu nimic deci de ce sa ne suparam pe ceva pe care nu il putem schimba?
Daca accesati link-ul de mai jos o sa cititi un studiu facut pe 3000 de subiecti de ABC News.
http://totb.ro/?p=5611
Sportul si miscarea fizica ne ajuta foarte mult sa ne mentinem sanatosi si optimisti.
Cu totii stim ca daca nu facem miscare, muschii ni se atrofiaza. Ceea ce multi oameni nu inteleg insa, este ca si creierul isi mentine o forma mai buna atunci cand corpul este exersat si sangele - pus in miscare. Si aici nu este vorba numai despre capacitatea de a invata o noua limba straina sau de a rezolva cuvinte incrucisate cu un nivel ridicat de dificultate ci, dupa cum au descoperit cercetatorii, reconfirmand o lege antica, exercitiul fizic este critic pentru chiar sanatatea propriu-zisa a mintii.
Miscarea moderata este benefica, dar tonifierea sistemului circulator cu ajutorul exercitiilor aerobice ar putea fi cheia reala a fitness-ului cerebral
. Intr-un studiu derulat in 1995 pe 1.192 de subiecti sanatosi cu varstele curpinse intre 70 si 79 de ani, neurologul Marilyn Albert de la Universitatea Johns Hopkins si colegii sai au masurat cognitia cu o baterie de cerinte care dura aproximativ 30 minute sa fie completata si includea teste de limbaj, de memorie verbala si nonverbala, conceptualizare si abilitate vizuala spatiala. Cercetatorii au descoperit ca cei mai buni indici ai schimbarilor cognitive in bine, intr-o perioada de doi ani, erau activitatea extenuanta si o puternica solicitare pulmonara.
Subiecti sanatosi intre 70 si 79 de ani? Hmmm...
Cati oameni la aceste varste pot spune ca sunt sanatosi la noi in tara. Cred ca procentul este foarte mic. La noi nu se face sport si nu acordam suficienta atentie alimentatiei. Cand spun suficienta atentie nu ma refer, desigur, la gust!
Sanatate maxima va doresc si sa incercam sa ne facem mai putine griji pentru lucrurile pe care nu le putem schimba!

Un comentariu:

  1. Secretul oamenilor mari sta in puterea lor de a-si controla subconstientul...reusesti asta,jumatate din batalie e castigata.Dati un search pe goagal,nu fac reclama sau ceva,insa vreau sa stie lumea ca este adevarat,cu ajutorul meditatiei si a unor anumte beat-uri(binaurale),viata noastra se poate schimba in bine.A mea s-a schimbat,fara dubiu.

    RăspundețiȘtergere