marți, 28 iunie 2011

Crema de fata, corp, maini si tot ce vreti voi

Ce mancam, ce gandim dar si ce aplicam pe piele zilnic reflecta starea noastra de sanatate. In toate produsele cosmetice de sinteza exista zeci de produse chimice pe care organismul nostru le absoarbe in fiecare zi. Consumul acestor produse este foarte crescut din doua mari cauze: marketing-ul foarte agresiv si peste tot(reclame stradale, vedete care le recomanda, tv, radio) si obisnuinta. Ne-am obisnuit sa folosim aceste produse si, de cele mai multe ori, nu avem timp sau dispozitie sa incercam si altceva. Stiu ca, poate, nu multi sunteti de acord cu mine dar daca sunteti deschisi si incercati sunt sigura ca o sa folositi creme naturale pe viitor.
Crema din imagine am facut-o in 15 minute, aseara, acasa la o prietena care isi achizitionase ingredientele de cateva zile. Contine uleiuri naturale, presate la rece, care sunt foarte bogate in antioxidanti si aloe vera, hidrateaza in profunzime si se absoarbe foarte repede in piele.
Eu folosesc unt de cacao ca si baza dar in crema din imagine este folosita ceara de albine. Se prepara in felul urmator:
-Topim ceara de albine sau unt de cacao, unt de shea, unt de mango intr-un vas ceramic la bain-marin,
-Intr-un alt bol amestecam uleiuri de masline, catina, migdale, extract de morcov, unei de galbenele si cateva picaturi de ulei esential de care vreti, noi am folosit ulei de wildrose,
-Scoateti aloe vera din frigider sa ajunga la temperatura camerei,
-In vasul in care se topeste ceara punem cateva cubulete de emulsificator natural pentru ca uleiurile sa se amestece cu aloe vera,
-Cand se topesc emulsificatorul si ceara amestecand cu o spatula din ceramica sau lemn incontinuu adaugam uleiurile din bol,
-Turnam incet aloe vera si amestecam continuu pana se omogenizeaza si devine cremoasa.
Nu am pus exact proportiile pentru ca nici eu nu le-am cantarit. Depinde ce ce cantitate faceti si de ce tip de piele aveti. Daca este pielea uscata folositi trei sferturi uleiuri si un sfert aloe. Pentru piele echilibrata jumatete ulei jumatate aloe. Piele grasa trei sferturi aloe restul uleiuri. Este o crema care va lasa libertate sa va jucati cu aromele si ingredientele.
Crema aceasta este foarte consistenta si trebuie sa utilizati mai putina decat cea din comert pentru aceeasi suprafata. Puteti inlocui oricare din uleiurile din reteta cu altele de fapt va puteti juca cu toate ingredientele dupa bunul plac, va stimuleaza imaginatia.
La Alege Bio avem toate ingredientele si un recipient cu pompita(de plastic este adevarat voi cauta si din sticla) care costa 2 sau 3 lei si este perfect pentru utilizarea si transportul in vacanta a cremei.
Cea mai frumoasa zi va doresc!
http://www.alegebio.ro/produse-alimentare-bio/otet-si-ulei.html?limit=30
http://http://www.alegebio.ro/produse-cosmetice/ape-florale-si-uleiuri-cosmetice.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu