miercuri, 22 august 2012

Ardei umpluti, raw desigur




Am pornit cu ideea de a face rulouri de alge kombu cu legume dar, cand am ajuns acasa, am constatat ca nu am kombu.
Cum fix piesa pentru rulou lipsea, m-am reorientat si readaptat.
Imi plac tare tare cartofii asa ca am curatat 3 cartofi mici, am facut un mix de condimente: boia dulce, oregano uscat, leurda uscata si putin ulei rezistent la temperaturi mari.
Am amestecat bine de tot condimentele cu cartofii si i-am aseza intr-o tava cu cateva crengute de rozmarin.
Cam 30 de minute la cuptor si sunt gata.

Amestecul pentru 'ardeii umpluti' l-am facut din urmatoarele:
- un avocado, taiat cuburi,
- o rosie taiata cuburi,
- doi morcovi tocati marunt,
- jumatate de lagatura de marar,
- 7 ciuperci proaspete,
- o cana cu mix de seminte hidratate (10-15 minute) in, susan si floarea soarelui,
- alge dulse hidratate si tocate marunt,
- sare,
- ulei de masline,
- piper.

Am taiat ardeii sferturi si i-am umplut cu grija.
Apoi am facut un sos dintr-o lingurita de mustar, o lingurita de pasta tahin, sare, ulei de masline si zeama de lamaie si m-am pus pe pozat respectiv mancat.
Cum ma grabeam sa mananc poza nu prea-i reusita.
Am vazut o reteta de 'unt vegan' pe un blog zilele trecute asa ca l-am incercat si eu.... verdict: delicios.
Ulei de masline amestecat cu oregano, busuioc, piper si putin ulei picant pus la congelator... si paffff o minune.
Cine spune ca bucatareala este grea?
Mi-a luat cam 30 de minute incluzand cartofii.
Noapte buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu