marți, 12 iunie 2012
Red vegetarian curry
Multe legume crude si gatite plus lapte de cocos si putin ardei iute puse laolalta ... nu are cum sa iasa decat ceva bun de tot.
Imi place mult reteta din aceasta seara pentru ca imbina legume crude, gatite, migdale si ierburi aromate dar.... sa va spun cum am facut.
Aveti nevoie de urmatoarele (pentru 3 persoane):
- jumatate de fenicul, bulb,
- doua fire de usturoi verde taiate marunt,
- 3 rosii zemoase taiate cubulete,
- 1 ardei iute mic taint cat mai fin,
- 3 cartofi noi taiati cuburi,
- un pumn de pastai de fasole verde,
- 2 morcovi taiati rondele,
- un ardei rosu si unul galben taiati fasii,
- doua maini de ciuperci proaspete taiate cuburi mai maricele,
- o mana de migdale hidratate sau nu
- un sfert de conopida cruda taiata cuburi mai mari,
- o mana de frunze de kale (am pus eu) sau de spanac, salata verde, etc
- o mana de busuioc proaspat,
- o mana de patrunjel,
- 2 lingurite de zahar brun,
- 2 linguri de praf de curry,
- o jumatate de lamaie zeama,
- sos de soia jumate de pahar mai mic
- lapte de cocos 200 ml.
Tocam, pregatim toate legumele si punem o tigaie pe foc.
Puneti doua linguri mari de ulei de cocos ( sau alt ulei daca nu aveti) si adaugati feniculul si usturoiul. Le caliti 1 minut si adaugati rosiile. Lasati pana se formeaza ca un sos si se inmoaie rosiile si adaugati ardeiul iute, pastaile de fasole verde, ardeiul rosu si galben si morcovii.
Mai invartiti un pic si adaugati laptele de cocos si 200 ml de apa. Lasati sa fiarba pana incepe sa scada lichidul (5-10 minute).
Separat fierbeti cartofii si scurgeti-i bine.
Cand lichidul a scazut, adaugati cartofii fierti, conopida, zaharul brun, sosul de soia, praful de curry, zeama de lamaie. Mai lasati 2 minute si inchideti focul.
Taiati migdalele bucati maricele.
Adaugati migdalele, patrunjelul, busuiocul si frunzele de kale apoi gustati si adaugati sare si piper dupa cum va place.
Fierbeti o mana de orez pe care o scurgeti bine si asezonati cu sare si ulei de masline.
Asezati intr-un bol cateva linguri de orez si curry-ul cu sos deasupra. Puneti o lingura generoasa de ulei de masline si cativa germeni proaspeti si serviti :).
Prea bun este acest preparat!
Sa-mi acceptati scuzele pentru fotografia nereusita... :) poate fi si de la ora inaintata sau poate caldura.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu