joi, 7 iunie 2012

File de peste alb cu risotto si piure de morcovi cu cafea


Imi place mult combinatia de peste alb cu orez.
Am cautat in supermarket cod pescuit insa ieri nu am gasit asa ca am optat pentru file de halibut, tot pescuit.
Am inceput pregatirea orezului, dureaza ceva.
Ieri dimineata, inainte sa plec, am pus doua maini de orez rosu la hidratat... trebuie sa mentionez pentru ca ii scurteaza mult timpul de pregatire.
Am tocat, marunt, o ceapa rosie (va spun cum trebuie ;)), eu am pus alba ca asa aveam in curte) si am aruncat-o intr-o tigaie cu putin ulei. Peste ceapa am pus orezul scurs, apa cat sa acopere orezul si putina smantana lichida.
Cand a scazut am completat cu un pahar de vin rosu si am continuat sa gatesc pana ce a scazut apoi am tot completat cu apa pana a fost gata. Cam 20 de minute a durat ca-i orez integral.
Gustati la 10 minute sa va dati seama cand este pregatit si asezonati cu sare si piper.
Cand este gatit orezul continuati reductia pana ramane lipicios dar fara sos.
Aranjati frumos orezul intr-un inel culinar, pe farfurie.
Curatati morcovii si puneti-i la fiert cu jumatate apa, jumatate smantana lichida. Cand sunt fierti, mixati cu blenderul si adaugati sare si piper.
Acum pestele, ultimul pe lista pentru ca trebuie sa fie cald :)
L-am taiat frumos ca in imagine si l-am asezat pe un pat de malai, doar pe o fata.
Stropita o tigaie incinsa cu putin ulei si asezati pestele. Nu-l intoarceti lasati-l sa se gatesca incet, file-ul meu a fost gata in vreo 7 minute.
Asezati frumos fileul peste orez si serviti incantati de ce ati pregatit :).
Am decorat cu o frunza de kale, crescuta in gradina, si o floare de mac austalian tot din gradina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu