sâmbătă, 10 martie 2012

Spaghetti cu caracatita si alge marine


Combinatia intre tentacule de caracatita si paste este minunata.
Pentru 5 portii am folosit urmatoarele ingrediente:
- 250 gr de spaghetti, jumatate de pachet;
- 4 tentacule mari de caracatita, taiate rondele;
- un pumn de alge marine uscate (spaghetti de mer) pe care le-am lasat 10 minute in apa calduta la hidratat
- 50 gr rosii ustate in ulei de masline;
- 3 catei de usturoi.

Fierbeti pastele conform instructiunilor.
Taieti rondele tentaculele de caracatita si asezati-le intr-un bol.  Puneti peste 4 linguri ulei de susan (sau masline), o lingura de sos soia, ierburi uscate, 2 linguri mari de rom brun de calitate, un sfert de lamaie zeama si doua lingurite de zahar brun.
Incingeti un woc sau tigaie si puneti caracatita. Lasati 5-10 minute pana scade tot linchidul apoi adaugati usturoiul tocat si algele marine hidratate.
Mai invartiti un pic si adaugati spaghettele, fierte si scurse. Inchideti focul, amestecati bine de tot si adaugati rosiile uscate si uleiul de masline de la ele.
Terminati cu sare si piper. Puneti peste parmezan ras.
Week-end minuet va doresc!
http://www.alegebio.ro/produse-alimentare-bio/alge-marine.html
http://www.alegebio.ro/rosii-uscate-in-ulei-de-masline-120-gr-rapunzel.html
http://www.alegebio.ro/spaghetti-500-gr-rapunzel.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu