duminică, 22 ianuarie 2012

Salau cu ierburi si orez basmatti



Daca-i duminica hai sa facem peste!
Salaul este un peste foarte potrivit pentru sosuri aromate deoarece nu are un gust specific.
Pe piata gasim sa cumparam salau romanesc si salau de Nil, ambele pescuite. Prefer salaul romanesc dar ambele sunt foarte bune.
Spalati bine pestele si scurgeti-l, apoi ungeti o tava cu ulei rezistent la caldura. Crestati pestele si puneti crengute de rozmarin proaspat (in crestaturi).
Acoperiti tava cu hartie pergament si puneti la cuptor, incins in prealabil la 180 gr, pentru 35 de minute.
Intre timp fierbeti orezul conform indicatiilor scrise pe pachet si lasati-l la scurs intr-o sita.
Acum facem sosul din urmatorele:
- 40 ml ulei de masline;
- un catel de usturoi pisat;
- zeama de la jumatate de lamaie;
- sare, piper;
- ierburi uscate : salvie, oregano, patrunjel;
- in plus eu am pus si doua lingurite din 'voie buna' de la Sonnentor.
Amestecati prin frecare bine sa se amestece aromele.

Scoateti pestele cand este gata, asezati-l pe o farfurie si turnati tot sosul peste.
Orezul il amestecati cu 3 cubulete de unt, sare, piper si inca doua lingurite de 'voie buna' (Sonnentor).
Aranjati pe o farfurie peste, orez si cativa germeni de care aveti.
O Duminica frumoasa!
http://www.alegebio.ro/produse-alimentare-bio/otet-si-ulei/ulei-de-masline-extra-virgin-1-l-crudigno.html
http://www.alegebio.ro/produse-alimentare-bio/sare-zahar-condimente/voie-buna-sonnentor-25gr.html
http://www.alegebio.ro/produse-alimentare-bio/soia-si-orez/orez-basmati-alb-500gr-rapunzel.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu