luni, 21 noiembrie 2011

Salata de linte in stil mediteranean


Exista multe tipuri de linte si totusi eu nu gatisem decat linte rosie si galbena. Am mancat la restaurante cu specific indian linte neagra insa nu m-a impresionat cu nimic modul in care era pregatita.
Lintea verde este un aliment foarte valoros. Contine fibre, complexul de vitamine B, proteine, fier, acid folic, magneziu si multe altele. Ajuta la scaderea colesterolului, creste nivelul de energie din organism, ajuta la sanatatea inimii si, in plus, este un aliment dietetic; un pahar de linte avand doar 230 de calorii.
Cum legume proaspete, naturale, nu prea se mai gasesc m-am gandit sa fac o salata de line.
Reteta si modul de preparare sunt extrem de simple.
Daca doriti sa pregatiti lintea dimineata, puneti-o intr-un bol cu apa de cu seara.
Dimineata (sau in timpul zilei) o scurgeti si o puneti la fiert ptr 5 sau 10 minute(gustati si vedeti cand este moale). Pentru ca salata sa fie mai gustoasa va recomand sa fierbeti legume (morcov, ceapa, telina, pastranac) in prealabil apoi fierbeti lintea in zeama acestora.
Scurgeti lintea si lasati-o un pic la racit intr-o sita.
Taiati cateva fire de praz proaspat si rosii uscate in ulei de masline sau inmuiate 10-15 min in apa.
Mai trebuie sa adaugai cateva cubulete de branza de capra sau tofu si busuioc proaspat pentru aromatizare.
Amestecati tot si asezonati cu ulei de masline, zeama de lamaie, sare si piper.
In cazul in care va intrebati de ce trebuie inmuiata lintea in prealabil raspunsul este simplu: prin fierbere se pierd foarte multe din calitati, deci trebuie sa fierbem cat mai putin.
Salata este delicioasa si sanatoasa!
Pe cei mai mici dintre noi :) (copii) este un aliment minunat. Contine fier care ii ajuta sa cresca frumosi si sanatosi, minerale pentru oase puternice si ajuta la digestie prin continutul mare de fibre.
Pofta buna si spor in toate!
http://www.alegebio.ro/produse-alimentare-bio/cereale/linte-verde-500-gr-rapunzel.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu