marți, 14 iunie 2011

Deseurile din apele Romaniei

Aceste este raul Sabar!
Trec pe langa el in fiecare dimineata si seara in drum spre casa. De trei ani observ mirosul insuportabil pe care il degaja in special dimineata devreme si seara mai tarziu. De tot atatia ani ma plang si nu iau nici o atitudine. Astazi m-am hotarat sa scriu despre aceasta grava problema de mediu. Noi, romanii, ne batem joc de apele si de tara noastra pornind de la cei ce ne conduc si terminand cu fiecare co-locuitor al acestei tari. Sunt foarte multe rauri in situatia aceasta.
Cel mai cunoscut este Dambovita.
Doamne fereste sa treceti seara sau dimineata prin dreptul localitatii Budesti din Calarasi. Miroase insuportabil. Nu pot sa imi dau seama de ce in anul 2011 inca deversam materiile fecale si hartia igienica in rauri!
Nu stiu exact cum garda de mediu, impreuna cu tot ministerul, accepta una ca asta. Nu stiu cum nu ia nimeni care, ar trebui, atitudine. Pe link-ul urmator puteti citi mai multe informatii despre marea si grava poluare care are loc in Dambovita. Dambovita care se varsa in Arges si acesta in Dunare. Noi mancam crap pescuit din Dunare unde ajung in fiecare zi tone de fecale si deseuri.
http://www.gandul.info/printare/reportaj/dambovita-o-hazna-cu-1-900-000-de-afluenti-galerie-foto-3418359
Toate orasele, pe care le-am vizitat, se ingrijesc si exploateaza in scop turistic apele de care sunt traversate. Dambovita noastra arata deplorabil, nici nu stiu ce pescuiesc bietii pescari pe care ii vad mereu cu undita in apa.
Ce putem face?
Ei bine, inca nu stiu.
Daca are cineva vre-o sugestie o astept cu mare drag. In tot cazul trebuie sa incercam sa schimbam Romania, in bine desigur, fiecare dintre noi dupa puteri.
Daca asteptam mereu de la altii, de la guvernanti de exemplu, in mod sigur nu se va schimba nimic.
Cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu