miercuri, 8 iunie 2011

Alimente 'obligatorii' in timpul sarcinii


Sarcina este un moment foarte important in existenta noastra, de aceea, trebuie sa fie o experienta cat mai frumoasa!
Sunt cateva alimente pe care nu trebuie sa le ocolim pentru o buna dezvoltare a bebelusului si un tonus de invidiat al viitoarei mamici.
Legumele verzi

Varza, brocolli, spanac sau salata sunt destul de utile pentru sanatatea ta si a bebelusului, aducandu-ti aportul de vitamine de care ai nevoie in timpul sarcinii.
Sardinele
Indiferent de proprietatile miraculoase ale pestelui, acesta poate fi uneori stopat ca urmare a continutului de mercur ridicat. Insa, sardinele iti ofera beneficiile acizilor grasi Omega-3, necesar pentru dezvoltarea craniana a bebelusului.
Cerealele

Pentru a prinde putere pe parcursul intregii zile ai nevoie de o astfel de sursa de fibre. De aceea, este indicat sa le consumi mai ales dimineata, la micul dejun.
Ouale

Consumate cu moderatie, ouale iti ofera o sursa eficienta de vitamine si minerale, necesare simtului vizual al bebelusului.
Nucile

Chiar daca nu se incadreaza printre preferintele tale, nucile reprezinta o sursa vie de vitamine si minerale, ajutand la dezvoltarea cerebrala a celui mic.
Sucul de portocale

Acesta iti poate asigura zilnic o doza destul de consistenta de calciu, vitamina D, vitamina C, potasiu, dar si acid folic necesar pentru dezvoltarea nervilor spinali ai bebelusului.
Prin consumul de alimente benefice pentru sanatatea ta si a celui mic previi si ingrasarea excesiva pe timpul sarcinii!
http://www.alegebio.ro/produse-alimentare-bio/legume-si-fructe-proaspete.html
http://www.alegebio.ro/produse-alimentare-bio/peste-in-ulei-bio-de-masline/sardine-in-ulei-bio-de-masline-120-gr-pan-do-mar.html
http://www.alegebio.ro/produse-alimentare-bio/cereale-mic-dejun.html
http://www.alegebio.ro/produse-alimentare-bio/bauturi/suc-de-mere-5l-vital.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu