marți, 2 octombrie 2012

French cuisine, creveti cu sos de portocale


Una este sa mananci doar sa iti astamperi foamea si total altceva sa mananci pentru trup si suflet.
Acest fel face parte din categoria a doua.
Pentru o portie, incepen prin a pune la fiert un cartof cu coaja.
Cartoful se pune la fiert in apa rece cu sare de mare pentru ca vrem sa se fiarba la fel peste tot.
Taiem doi morcovi cubulete si ii punem la fiert cu suc de portocale, proaspat si putina sare.
Intre timp, decorticam trei creveti si ii 'asortam' cu sare de mare si ulei de masline.
Cand este gata fiert cartoful, il decojim si il taiem in trei felii de grosimea 1 cm. Cu un cerc culinar decumpam 3 bucati rotunde.
Intr-o tigaie punem unt si adaugam cartofii. Ii lasam sa prinda culoare si pe o parte si pe alta apoi ii scoatem pe o hartie sa se scurga.
Cand morcovii sunt gata fierti ii punem in blender si mixam, cu sos cu tot.
Ok, crevetii acum.
Incingem o tigaie si punem unt. Adaugam crevetii si ii lasam 1 min o parte, 1 min cealalta.
Plating:
- punem sosul din morcovi si portocale in mijlocul farfuriei, asezam cartofii, crevetii deasupra cartofilor, cateva frunze de rucola si 3 feliute de morcovi pentru decor (noi am avut niste morcovimov in exterior si portocalii in interior).
Enjoy :)
life is simple :)fuss

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu