vineri, 24 august 2012

Spaghetti bolognese - varianta vegetariana



Ultimile zile am mancat 90% sau mai mult raw vegan asa ca aseara, am facut paste cu sos gatit pe foc.
Imi era pofta, ce sa fac ;))
Asa ca am fiert pastele 5 minute (asa scrie pe ambalaj) si m-am pus sa fac sosul.
Am pus la hidratat, macar 15 minute, seminte de floarea soarelui, in, dovleac si susan.
Am fiert o cana de quinoa, 5 minute, si am lasat-o la strecurat.
Apoi m-am pus pe taiat rosii, cubulete. La 3 portii am folosit, in jur de, jumatate de kg de rosii  bine coapte. Am curatat si jumatate de capatana de usturoi si l-am tocat feliute.
Intr-o tigaie antiaderenta, am pus un cub de unt de cocos si rosiile cu usturoiul.
Le-am lasat sa se gateasca in jur de 15 minute, pana s-a ingrosat sosul apoi am inchis focul.
Daca nu va plac rosiile cu piele in sos, le puneti cresta un pic, le lasati 15 secunde in apa fierbinte si le decojiti.
Operatiunea aceasta o puteti face inainte sa le taiati cubulete si sa le asezati in tigaie.
Ok, acum scurgeti semintele si adaugati-le in sos impreuna cu quinoa.
Puneti sare, piper, ulei de masline, putina zeama de lamaie si amestecati bine.
Sosul vine peste pastele bine scurse si, cireasa de pe tort, putin parmezan ras.
Week-end frumos!
p.s. dupa ce se fierb pastele, asezati-le intr-o sita si stropiti cu putin ulei sa nu se lipeasca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu