duminică, 12 iunie 2011

Mai multa imaginatie in bucatarie cu legume......

Cu ceva timp in urma am vazut un interviu cu Dan Chisu. Acesta spunea ca fiecare dintre noi trebuie sa si formeze propriul stil culinar(formularea este mai mult sau mai putin exacta dar ideea aceasta este). Mi a ramas intiparit in minte acest lucru! Nu este o revelatie sau ceva ce nu am mai auzit insa este adevarat ca majoritatea oamenilor nu au un stil culinar definit.
Intrebati orice gazda 'Ce avem la cina?' si vi se va raspunde cel mai des: friptura, carnati. chiftele sau alt preparat pe baza de carne. Motivul este evident, multi oameni considera carnea ca fiind elementul central al unei mese, partea cea mai gustoasa si satioasa. Nimic iesit din comun insa, in acest fel, ne limitam posibilitatile foarte mult. Cu oricine vorbesc, principala scuza pentru asta este lipsa timpului alocat prepararii hranei zilnice. Nu contest acest fapt dar sa pregatesti o mancare cu legume ia mai putin timp decat sa faci mancaruri elaborate si prajite. Problema este, cred eu, lipsa informatiilor si cel mai grav a dorintei de nou, de a invata si experimenta lucruri noi.
Nu spun ca trebuie sa devenim toti vegetarieni (desi nu este un lucru rau) dar as vrea sa includem din ce in ce mai multe legume si salate in dieta noastra zilnica.
Legumele sunt sanatoase, sunt hrana vie care confera energie si pofta de viata, va ajuta sa slabiti si previn bolile. In plus, cand sunt preparate cu pricepere si interes, sunt delicioase!
Aproape a venit vara si vom avea foarte multe posibilitati de a ne juca cu legumele in bucatarie. Mai jos voi scrie o reteta, preluata dintr-o carte publicata de Reader's Digest, cu legume.
Va doresc un week-end superb!
GAZPACHO
Aceasta supa usor condimentata si racoritoare contine licopen, o substanta fitochimica anticancerigena care se gaseste in rosii.
4 cani suc de rosii
4 rosii tocate bucati mari
1 castravete, curatat, tocat mare
1 ardei gras galben mic, curatat de seminte si tocat
3 cepe verzi tocate fin
1/4 cana suc proaspat de lamaie
1/4 cana busuioc proaspat, tocat
1 catel de usturoi, zdrobit
1/4 ligurita de sare
1/4 lingurita piper negru
1/4 lingurita sos iute de ardei rosu
Intr-un castron mare se amesteca sucul de rosii, castravetele, ardeiul gras, ceapa verde, sucul de lamaie, busuiocul, usturoiul, sarea, piperul si sosul iute de ardei. Gazpacho se lasa la frigider o ora inainte de a se servi.
Eu prefer sa fac sosul de rosii din rosii proaspete taiate cubulete si puse in blender cu o cana de apa. La aceasta supa merg de minune crutoanele cu oregano si stropite cu ulei de masline!
http://www.alegebio.ro/produse-alimentare-bio/legume-si-fructe-proaspete.html
http://www.alegebio.ro/produse-alimentare-bio/sare.html
http://www.alegebio.ro/produse-alimentare-bio/legume/tomate-uscate-la-soare-bio-280-gr-sparta.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu